Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapacita baterie ve foťáku

Od: yanek® odpovědí: 10 změna:

Chtěl bych se Vás zeptat, jestli má někdo zkušenosti s bateriemi ve foťáku. Koupil jsem si baterie duracell - kapacita 2650NiHM, pokud je plně nabiji, vložím do foťáku a pokud jej vůbec nezapnu, baterie jsou po týdnu úplně vybité.(foták ma ve vypnutém stavu odběr 20mA), je to normální?

Děkuji velice za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Nabíjecí Duracellky nejsou žádný zázrak, navíc u NiMH baterií je samovybíjení normální věc. Takže je to asi víceméně v normě :(

hodnocení

Mohl byste mi,prosím napsat,podle jaké normy je samovybíjecí proud u NiMh baterií 20 mA?

hodnocení

0x

Dobíjecích článků už mám plný šuplík. Nakonec jsem přišel na to, že je lepší si koupit kvalitní baterie. Jsou sice poněkud dražší, ale nikdy vás nebyšplouchnou... Obvykle zvládnou okolo pěti stovek snímků (záleží na foťáku a mechanice jeho objektivu)...

doplněno 03.10.09 18:18:

* nevyšplouchnou :)

perda*
hodnocení

0x

Při odběru 20mA Vám baterie s kapacitou 2650mAh vydrží 132 hodin, tedy cca 5,5 dne. ;)

hodnocení

Samozřejmě,že baterie při odběru 20 mA vydrží132 hodin.Vadí mi,že vypnutý foťák má odběr 20 mA.Připadá mi to příliš,když něco vypnu,nemělo by to nic žrát,nanejvýš pár mikroampér paměť hodin! Nebo se pletu?

perda*

Některé TV, DVD apod. berou ve stand-by i více než 10W a některé zase ani ne 1W - stejné to bude i u foťáků. Zkusil jste zkontaktovat výrobce zda je takový odběr normální?

vac
hodnocení

0x

Ten odběr ve vypnutém stavu jste měřil? Nebo to je výpočet z kapacity baterií?

hodnocení

Ano,ten odběr jsem měřil

malvinka*

A nebylo by trošku jednodušší v době kdy fotoaparát delší dobu nepoužívám vyjmout baterie z přístroje. V návodu mám tyto iformace uveden. Při koupi baterii se rozhodujte raději pro lithiové.

hodnocení

Tak nevím, jestli existují lithiové baterie v tužkovém provedení. Za druhé,coje to delší doba?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]