Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dělali jsme rekonstrukci bytu a chci vyměnit i termostat. Mám klasické staré REGO na 3 dráty viz fotka.
Můžu použít tento termostat? kamody.cz/...
Manual: kamody.cz/...
Pokud ano, jak?
Termostat má svorky COM NO a NC. Jaký kabel kam dát?
Nebo je to složitější? Díky
Ten Auraton je podle mě silně nepřehledný po stránce programování, které mi přijde komplikované. Tchán jej má, sám není schopen si jej ani přeprogramovat. Vždycky to ,,odnesu´´ já, podle návodu to dám, ale nadávám jak špaček.
Když už uvažujete o novém, doporučím Vám Honeywell, my máme už od roku 97 na ovládání plynového kotle Honeywell typ CM51, ten už se nedělá, nahrazuje jej CM907. Tyto termostaty jsou velmi přehledné a intuitivní v ovládání.
Ale jak už bylo psáno ze strany kolegů - zásadní otázka je, co to má spínat !
Vyhodil jsem 10let starý křáp a koupil jsem PT 22 a jsem nadmíru spokojen.Vhodný pro všechny typy kotlů.
takže zapojim jen cerny a hnedy... modry zaizoluji a to je vse? to prece nemuze byt tak jednoduche :D
Je to jedno. Je to jen kontakt, vypínač, jde o spojení těch vodičů, když budou spojeny, pojede kotel, když budou rozpojeny, nepojede.
Elektrobock, alespoň bezdrátový přijímač co mám od nich, má dokonce jen dvě svorky, takže tam ani není možnost zapojit to na jiný kontakt. Dvě napájecí (na 230V do zásuvky) a dvě do kotle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.