Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led profil do oblouku

Od: blood odpovědí: 1 změna:

Dobry den, chci si osvětlit schodek.. než položím dlažbu, prosím poradíte mi jaky mám zvolit profil? Děkuji.

Led profil do oblouku

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podle obrázku mi to připadá jako zkrácené dveře a dobetonovaný schod před nimi Malá oblouková plocha těsně za dveřmi, budou se muset otvírat buď zezdola z podlahy pod schodem; nebo zvrchu ze schodu, ale s potřebou ustupovat před nimi...
.
To, co je vidět za sklem, je další schod, vnitřní schodiště? Pokud ano, není málo místa na zastavení a zavření dveří zevnitř za sebou?
.
Pod dveřmi je málo místa, aby se vešla dlažba, bude asi nutné z nich opět uříznout. Může dojít k dalšímu snížení jejich pevnosti ve spodní části, pokud do nich nebude vložená výstuž.
.
Obklad oblouku bude dost obtížný. O vzhledu nemluvě. Nebylo by vhodnější dobetonovat schod do obdélníku, rozšířit ještě aspoň o 20 cm doleva od dveří? (Resp. vypočítat rozšíření podle rozměrů a skladby dlažby a případně rozšířit i dopředu? Nepadáte při otevření dveří zevnitř pravou nohou do prázdna?
.
Lišta s osvětlením na kraji schodů může být dost mechanicky namáhaná. Nebylo by lepší ji ukrýt pod převis vodorovné dlažby, nebo vložit do podstupnice? Také její délka, odhadem do 140 cm, předpokládá dost velkou, nadbytečnou intenzitu osvětlení toho kousku podlahy pod schodem.
.
Světlo u schodu by stačilo rozsvěcet jen při pohybu tam a zpět, nejlépe pohybovým senzorem. Místo LED pásku na schodu bych uvažoval nad světlem umístěným ve výšce, aby byla dobře vidět i vrchní plocha schodu a hlavně jeho hrana, také celkový prostor.
.
Ta LED lišta v dlažbě mi připadá dost oslňující, její životnost může být dost ohrožená... A její napájení je dost nebezpečné!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]