Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost televize

Od: pavel123 odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

chci si k vánocům udělat měnší radost a pořídit si novou TV, ale nějak se nemohu rozhoudnout mezi velikostí Jestli 49" nebo 55". Konkrétně od LG modely LG 55UJ6307 a LG 49UJ6307 . 49 mi přijde už malá a aktuálně mám 40, takže rozdil nebude tolik velký, ale 55 se mi zdá už odborvská.

Díky za radu.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Z hlediska oka je pozorování jakéhokoliv obrazu náročné.Oko obraz pozoruje podobně,jako je na obrazovce tvořen.Musí obraz skenovat.Oční svaly pohybují okkem poměrně velkou rychlostí.Čím větší zorný úhel,tím více se oko namáhá.Není málo případů,kdy je bolest hlavy,nebo i očí způsobena nezvyklou vzdáleností předmětu,knihy,nebo televizoru.

JB

ewq
hodnocení

1x

Je to o zvyku a na lepší se vždy zvyká lépe, osobně bych o TV pod 55" ani nezauvažoval. Pozorovací vzdálenosti, úhlů, velikosti místnosti a ani poškození krční páteře při sledování tenisu se bát nemusíte.

tondac*
hodnocení

1x

nějak nechápu, co na té velikosti máte. Léta jsem ze 4m koukal na starou klasickou 55cm obrazovku. Když odešla, tak jsem pořídili 80cm (32palců). Na to, co tam dávají, mi to úplně stačí.

doplněno 11.12.17 13:15:

Film 5x přerušený reklamou mě do děje stejně nevtáhne. Navíc po přepnutí během reklamy občas ztratím nit a zapomenu, na co jsem se vlastně díval.
Mě ty filmy plné střihů a špatně maskovaných počítačových triků nějak nebaví. Mám radši klasické filmové triky a jak třeba mám rád Indiana Jonese, tak čtvrtý díl jsem ani na několikátýý pokus nedokoukal.
Ale máte pravdu na tv většinou jen sleduju tv pořady. Když už si chci udělat atmosféru kina, tak vytáhnem plátno a projektor a uděláme si ho na zahradě bez reklam.

Tak na pouhé sledování televizních pořadů může být přijímač jakýkoli, že.

Avšak promítání filmu s vícekanálovým zvukem na velké televizi jaksi více vtahuje do děje. Už chápete?

"Film 5x přerušený reklamou" není "promítání filmů s vícekanálovým zvukem".

Ne každý používá televizor jen na sledování televizního signálu, ať už z pozemního nebo satelitního zdroje.

...

Sám jsem si koupil 50" a i když na to koukám z 2,5m, tak mi to nepřijde velké. Až teda na prvních pár dní.

jabraka*
hodnocení

0x

Velikost televizoru odvisí od pozorovacího úhlu - vzdálenosti,odkud bude pozorovatel program televize sledovat.běžně se sleduje v domácnosti ze 4 - 5 m.tady je televizor s uhlopříčkou 100 cm až až.

JABRAKA

vernon
hodnocení

0x
Mám 55 palcovou a je fakt malá...
Mám 60" a obr to není... *smich2*
Za týden si zvyknete i na TV přes celou stěnu, jde opravdu o zvyk. Díváme se asi ze 4 metrů.
První týden to byla obrovská plocha, pak jsme si zvykli a teď si myslím, že bychom klidně snesli i větší.

kepler*
hodnocení

0x

Rozhodující je vzdálenost, ze které se chcete na TV dívat. Obvykle se uvádí, že optimální vzdálenost je asi dvojnásobek úhlopříčky. Takže mně 32" úplně stačí (koukám z 1,5 m a používám ji taky jako monitor k PC). Kdo se dívá z gauče přes celý obývák, potřeboval by aspoň dvoumetrovku (60"). Kdo má rozlišení 4K, může být ještě větší, ale celkem bezúčelně.

jofa*

To je omyl. S větším rozlišením se dívá na tv blíže. na malé rozlišení z větší vzdálenosti. Pokud tedy nemáte tv na parádu.

kepler*

jofa: vždyť to ve své odpovědi píšu. Myslel jsem to tak, že při velkém rozlišení může být klidně televize ještě větší. Nejde ale jenom o rozlišení, rozhodující je pozorovací úhel. Pokud je příliš velký, vše na obrazovce zkrátka nepostihneš, stejně jako když sedíš v kině v první řadě.

rv*
hodnocení

0x

Každá bude malá. Takže jestli je místo, nemá smysl se omezovat.

fbiswat

Zdravim

Kupte tu vetsi tv pozorovaci vzdelonost

55"

3840 x 2160 (4K)-1,08 m

1920 x 1080 (Full HD)-2,17 m

vernon
Z metru se na tak velkou úhlopříčku koukat nedá... Zase to nepřehánět ;)

hodnocení

0x

55 je obrovská tak první dva tři dny :) Když tam pustíš superširokoúhlý film, tak se obraz ještě zmenší. Jestli to budeš kupovat, tak rozhodně 55"

xaver

Proč píšete rozměry v palcích, když u nás měříme v cm, m .V jedné odpovědi používáte palce a metry, to je na palici.

Bo

LG 55UJ6307, LG 49UJ6307...

xaver: Třeba proto, že tazatel se ptal jestli si má vybrat 49" nebo 55". Tak mu každý ve stejných jednotkách odpovídá. Nebo minimálně používá stejné čísla (bez jednotky) ať všichni ví o čem je řeč a nemusí si to přepočítávat.

A třeba proto, že "všude" se uhlopříčky v palcích používají. (na letácích, v obchodech...) Myslíte, že někdo jde do obchodu, že by chtěl TV s uhlopříčkou 124,46cm? Nebo 139,7cm?

...

Mimochodem, když vás to tak irituje, tak ty číslíčka čtěte jako já. 55" čtu jako pětapadesátku.

"Mám si vybrat čtyřicetdevítku nebo pětapadesátku?" Vím, že je to v palcích, ale při čtení ty jednotky vůbec nepoužívám.

krtek66
hodnocení

0x

mě se líbí jak každej řeší úhlopříčku, ale pak stejně koupí toho nejlevnějšího zmetka s nekvalitním obrazem a bude na tom sledovat max. tak zprávy na nově nebo primě...mě spíš zajímá kolik chce tazatel do te 55" investovat peněz...mám nějaký tip a k tomu nachystanou reakci..jsem zvědavý zda mě překvapý nebo utvrdí v tom co si myslím

kroki
Klidne si tu reakcie nech pro sebe, když delas drahoty.
krtek66

když nevíš význam slov tak je nepoužívej...drahoty bych dělal, kdyby to tazatel napsal a já se pak vykrucoval, že mu to neřeknu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]