Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blesk pro Sony DSLR-A 330

Od: tatik® odpovědí: 4 změna:

Obracím se fotografy s tímto dotazem, mám zájem si koupit blesk k dugitální zrcadlovce Sony DSLR-A 330 a zajímalo by mě který blesk ba měl být vhodný pro tento fotoaparát. Předem Vám děkuji za případné odpovědi. Tatik

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejlépe originál Sony HVL 36 nebo 58

jofa*

fotolab.cz/...

doplněno 08.12.17 14:18:

Směrné č. 36 je málo.

doplněno 08.12.17 15:03:

Jo ty patice jsem si nevšiml. Mám pro kompakt HVL 36 a to je dost málo, potom 43 Multi interface 10 000 Tis. a to je lepší Nevím jestli se nechá někde 58 koupit. bude ale taky dost drahá (od Sony).

Metz sice nechodí se Alphou špatně, ale HVL-58 je opravdu mnohem lepší, nejenom vysokým směrným číslem, ale co všecno poskytuje...

Navíc ten metz má už klasickou patici a na A330 půjde jen přes adaptér.

doplněno 08.12.17 15:10:

Já ji kupoval za necelých 10k, ale je fak že už nebude k sehnání *nevi*

hodnocení

0x

Sony převzala u zrcadlovek mnoho věcí od Minolty, bajonet, pohon zaostřování, stabilizaci čipu a nesmyslnou "minoltí"patku pro blesk. U nové řady fotoaperátů už je klasický tvar pro blesky, proto i blesky které jsou aktuálně pro fotoaparáty Sony už mají tuto patku. Jestli se nepletu, tak A330 ná ještě patku Minolta, proto s novým bleskem bude potřeba zakoupi adaptér aby blesk bylo možno na A330 připevnit, způsob komunikace s bleskem by měl být pořád stejný:

aliexpress.com/...

U některých blesků může být tento adaptér součástí, jako u Sony blesku F60, což je bezkonkurenční strojovna, ale odpovídá tomu i cena. Jinak lze vybrat u výrobců blesků jako je Metz, měl jsem Sigmu a tam velice zlobila komunikace a nebyla to záležitost jednoho kusu. Udajně nejsou nejhorší blesky z Číny Yongnuo (nemám to ověřené), ale cena je až podezřele nízká:

aliexpress.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]