Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokojová anténa DVB-T2

Od: martin1158965 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jestli si budu muset koupit novou pokojou anténu, která podporuje DVB-T2 nebo stačí ta stará? Myslite si budu mít lepší signal když koupím anténu s ziskem 45db nebo je to jedno kdýž teď mám zisk 20db. Bude s 45db signal kvalitnější?
Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud původní anténa přijímala signál dobře, není potřeba kupovat novou. To ovšem neplatí o televizním přijímači, ten je potřeba mít již na DVB-T2, pokud nechcete set top box.

hodnocení

1x

to nikdo nedokáže říct pokud to nevyzkoušíš.. ale u mě doma ten signal je stejný jako klasický.. jen je to jiný formát a spíš tě bude zajimat podpora přijímače v prvé řadě..

hodnocení

0x

Nepotřebuješ novou anténu. Nový signál v pohodě chytneš na starou anténu, v místě silnýho signálu klidně jen na kus drátu.

111®
hodnocení

0x

nemění se způsob přenosu signálu, proto nění třeba měnit anténu. Mění se jen přenášený formát obrazu...uvnitř obálky, která ho přenáší..

vernon
Nemění se jen obraz, mění se i norma...
111®

myslím že tazateli je tohle jedno, on se ptá na anténu..

hodnocení

0x

Pokud jste v místě silného signálu, tak Vám stačí zisk antény 20 dB. Kdyby Vám začal obraz kostičkovat, tak zkuste anténu se ziskem 40 dB. Já ji mám (Thompson) a už chytá i programy vysílané v DBV2 v HD kvalitě.

martin1158965
hodnocení

Takže když si koupím anténu s 45db, tak některé kanaly které se kostičkovali by se už kostičkovat neměli?

Tak jednoduché to není. Je třeba vědět něco o anténách, o televizním příjmu a dalších věcech, aby se v této problematice člověk dobře orientoval. Bez toho je to jen zkoušení, které občas kupodivu vede ke slušnému výsledku.

fran56ris*
hodnocení

0x

Na internetu je ohledně příjmu DVB-T 2 spousta rad . Některé jsou úplně na nic.

Například psali, že ve společném domě se musí vyměnit zesilovače pro hromadný rozvod STA.

Mám TV který přijímá DVB-T 2 a k 1.12. spustili na Moravě vysílání na 28.kanále, tak jsem naladil a ejhle – běží všechny slíbené programy na STA *ua* bez úprav.Zatím běží 15.programů.Ovšem ani jeden v HD..*smich* vše v SD.!

UPOZORNĚNÍ– po smrti domovníka se už rok a půl nikdo o nic nestará, takže řeči že jsme si toho ani nevšimli,neberu.

kuk*

Záleží, kde bydlíte a jak je tam silný signál, jaké jsou venkovní překážky... Obvykle bude nutné společnou anténu jinak nasměrovat. Nic dalšího nebude nutné. Někdy nebude nutné ani přesměrování, což nastane zřídka. HD by se mělo postupně objevovat. Nyní se bude nějaký čas vysílat ve dvou normách a pásma se zcela uvolní po vypnutí DVB-T. V současné normě, po zavedení telefonního LTE kostičkuje obraz na některých kanálech. 59 kanál apod. Ale zase záleží na tom, kde bydlíte. Dál od vysílače LTE kostičkování skoro neznají. V nové normě by se to již údajně nemělo stávat, aby telefonní pásma rušila televizní pásma. Ostatně nová televizní norma vznikla především kvůli bysnysu telefonních operátorů, kteří potřebují pásma pro rychlý internet. Není to jen u nás. Na nový televizní standard přechází téměř celá Evropa. Takže se může stát, že na anténu s malým ziskem, kde dnes kostičkuje na některých kanálech obraz, budete na DVB-T2 chytat obraz bez problému. Vše ale záleží na dalších faktorech. Je to třeba zkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB-T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]