Nejste přihlášen/a.
nemění se způsob přenosu signálu, proto nění třeba měnit anténu. Mění se jen přenášený formát obrazu...uvnitř obálky, která ho přenáší..
Pokud jste v místě silného signálu, tak Vám stačí zisk antény 20 dB. Kdyby Vám začal obraz kostičkovat, tak zkuste anténu se ziskem 40 dB. Já ji mám (Thompson) a už chytá i programy vysílané v DBV2 v HD kvalitě.
Na internetu je ohledně příjmu DVB-T 2 spousta rad . Některé jsou úplně na nic.
Například psali, že ve společném domě se musí vyměnit zesilovače pro hromadný rozvod STA.
Mám TV který přijímá DVB-T 2 a k 1.12. spustili na Moravě vysílání na 28.kanále, tak jsem naladil a ejhle – běží všechny slíbené programy na STA bez úprav.Zatím běží 15.programů.Ovšem ani jeden v HD..
vše v SD.!
UPOZORNĚNÍ– po smrti domovníka se už rok a půl nikdo o nic nestará, takže řeči že jsme si toho ani nevšimli,neberu.
Záleží, kde bydlíte a jak je tam silný signál, jaké jsou venkovní překážky... Obvykle bude nutné společnou anténu jinak nasměrovat. Nic dalšího nebude nutné. Někdy nebude nutné ani přesměrování, což nastane zřídka. HD by se mělo postupně objevovat. Nyní se bude nějaký čas vysílat ve dvou normách a pásma se zcela uvolní po vypnutí DVB-T. V současné normě, po zavedení telefonního LTE kostičkuje obraz na některých kanálech. 59 kanál apod. Ale zase záleží na tom, kde bydlíte. Dál od vysílače LTE kostičkování skoro neznají. V nové normě by se to již údajně nemělo stávat, aby telefonní pásma rušila televizní pásma. Ostatně nová televizní norma vznikla především kvůli bysnysu telefonních operátorů, kteří potřebují pásma pro rychlý internet. Není to jen u nás. Na nový televizní standard přechází téměř celá Evropa. Takže se může stát, že na anténu s malým ziskem, kde dnes kostičkuje na některých kanálech obraz, budete na DVB-T2 chytat obraz bez problému. Vše ale záleží na dalších faktorech. Je to třeba zkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.