Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelitní komplet - jak naladit východ

Od: ener odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer.Mám satelitní komplet daewoo dsd - 9230 e .Parabola 60cm.Zisk neznám ale chci ,,lapat programy z východních státú,dnes chytám pouze vysílání východu pro západní evropu v okleštěném provedení. DOTAZ! - pomůže zakoupení větší paraboly? Popřípadě jaký komplet koupit aby byl univerzalní i na cz program? Východ myslím Rusko Ukraina Bělorusko atd.Díky doufám že jsem to podal srozumitelně.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnm
hodnocení

0x

vše najdeš na www.parabola.cz

ener
hodnocení

ok mě jde spíš více oto na jaké druž hledat to vysílání.

ferda60*

No a tam to právě je: parabola.cz/...

jen tam najít to správné, když se klikne na pozici, vypíše se (většinou) seznam programů, na názvu družice se pak zobrazí vyzařovací diagram. Zajímavě tam vypadá např. hned ten první Jamall - 201, je ale pro nás dost nízko nad obzorem, takže by to chtělo bydlet víc na východě republiky.

Některé družice vysílají v pásmu Ku (Ku band) a na ty fungují běžně prodávané přijímače, družice, které vysílají v pásmu C (C band) potřebují jiný přijímač.

60 cm parabola stačí tak na příjem silných evropských družic, i na ty je ale lepší 80 cm, družice, které nás zasahují jen okrajem svého vysílacího paprsku potřebují antenu ještě většího průměru.

Pro příjem z více družic na hodně rozdílných pozicích je vhodná anténa s mechanickým natáčením (motorem), nebo lze použít víc antén a přepínat je.

doplněno 02.10.09 21:55:

A ještě k pův. otázce: větší parabola pomůže vždy, přinejmenším se tím omezí výpadek signálu při špatných povětrnostních podmínkách a zároveň je více směrová (má užší paprsek) = omezení rušení ze sousedních družic (u digi se už asi ale nevyskytuje). Jen když je jí kam umístit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]