Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení domu na vánoce

Od: lukas654 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

minulý rok jsem koupil osvětlení domu na vánoce.

Zboží bylo v akci a 50 metrů stálo cca 600.

Je na tomto rětězu 500 diod ale po minulém roce jsem v klidu sklidil a při věšení tento rok vše svítilo jak má, ale již 2 den mi přestává svítit část řetězu- na 1 místě vždy cca 8 diod. když jsem jednu špatnou odstanil a vše propojil zpět aby to svítilo tak dnes praskla nejspíše 2.

Už nevím co s tím budu asi tento rok více na žebříku než si užívat osvětlení...

Je to zboží urřené jak do interieru tak do exterieru, nemáte nějaký jednoduchý ale účinný recept aby se to neopakovalo?

Nejhorší je, že diody se nedají vyměnit vše je to rádoby zalité v plastu, ale voda tam nejšpíše protekla...

goleto.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jednoduchý a učinný recept na to, aby se problém s nějakým šuntem z Číny neopakoval, mám. Vykašlat se na hnusný kýč, sejít se s milými a zapálit svíčky.

hodnocení

0x

Což to naaranžovat tak nějak, aby nebyly tak viditelné, ty co nesvítí a nebyla tam černá mezera, nějakou smyčkou?

Já se celý rok těším na to, až si rozsvítím dům. Co má někdo za kýč, to je pro druhého kouzlo vánoc.

Svíčky nepálit, nechceme vyhořet*stop*

jurajjuraj*
hodnocení

0x

mel reklamovat nez si zacal strihat , ted uz asi nic, kup si jinou cinu

hodnocení

0x
Diody obvykle neodcházejí (i když u 600ks ta pravděpodobnost roste) a když už, tak obvykle zůstanou zkratované, takže zbytek svítí. Pokud by skutečně byl proud příliš velký, je možné i vhodné ho snížit předřadnými rezistory. Jste si jistý vadnou led?
Problém může být jinde, a to v tom, že tato "venkovní" provedení sice mají oddělující zdroj, ale samotné led bývají jen přetaženy smrštující bužírkou a voda tak může k jejich vývodům. No a protože je na LEDkách DC napětí, tak vlivem elektrochemických procesů snadno během jedné dvou sezón dojde k "vyžrání" měděných přívodů či kabelu a ty při manipulaci upadnou. Takže koukněte pod bužírku té odstraněné LED, jestli přívody jednoduše neuhnily. Mimochodem ta druhá odejitá byla ve stejné sekci, nebo v jiné?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]