Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat kvalitní sluchátka

Od: momak03* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, chci se zeptat podle čho poznám že sluchátka budou hrát kvalitně

třeba kvalitní reproduktor se poznám podle mě podle toho kolik má W

Ale nevím jak to poznat u sluchátek

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

Kvalitní reproduktor se nedá poznat podle toho jaký mají výkon a sluchátka taky ne. Dá se to zjistit jen přímým poslechem z kvaliního zdroje. To je jako kdybys hodnotila jízdní vlastnosti supersportu s náklaďákem o stejném výkonu.

jabraka*

sluchátka jsou vlastně také reproduktory.Jsou charakterizovány měřitelnými parametry,tedy
| Frekvenční charak/...
| Rezonanční frekve/...
| Zkreslení pod 1%
| Zatížitelnost vět/...
| Jmenovitá impedan/...
| Účinnost
| Charakteristická /...

Tyto parametry ud/...

Ale nejlepší je si sluchátka nasadit na uši a poslechnout si kvalitní reprodukci.Při porovnání více typů sluchátek se teprve rozhodneme.

JABRAKA

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, hledejte tzv. audiofilská sluchátka, vyhněte se bezdrátovým a měly by "chodit"od 20 Hz do 20.000 Hz (to je asi standard). Zdravím!

headphones.cz/...

hodnocení

1x
Jedině poslechem. Jinak to nepoznáte.

matesj
hodnocení

0x
Asi něco jako Koss porta pro...nekup to za 999,-
vernon
Koss Porta Pro NEJSOU sluchátka s kvalitním zvukem. A nikdy nebyly...

hodnocení

0x
Záleží, jakou máte cenovou hladinu, co je pro vás důležité a jakou preferujete muziku. Jako neexistuje ideální automobil, neexistují ideální sluchátka. Někdo preferuje pozvednuté basy Koss Porta a pod., někdo je na ně naopak akergický a považuje je za zahuhlaná. U uzavřených levnějších sluchátek je často problém, že slyšíte dozvuk malé plastové ozvučnice, u otevřených zase bývá problém zisk na nejnižších kmitočtech. To nemluvím o tom,že je několik řešení, jak doléhají na ucho a každý preferuje jiné. Pokud jste laik, tak vám nezbyde, než věřit recenzím, nebo obejít obchody s elektronikou a přes přehrávač, či mobil si je otestovat. Bývají tam na to nachystaná.Jám mám například takto krom písniček na mobilu ještě nahrané testovací mp3, kde je přelaďován harmonický signál od 20 Hz do 20kHz, takže lze orientačně zkontrolovat kmitočtovou závislost. Ale to člověk pomocí referenčních sluchátek musí znát i svoje uši.

still10k*
hodnocení

0x

Záleží k jakému účelu je chcete používat, jestli k poslechu hudby (záleží i na druhu hudby), nebo hraní her. Pro obě disciplíny existují specializovaná sluchátka. Pak lze ještě koupit univezrální, ale ty nakonec neumí ani jedno pořádně, ty bych nedoporučoval.

hoststary*
hodnocení

0x

Dejte na odborné testy a posouzení odborníků, z parametrů toho jako laik moc nepoznáte. Nebo si pořiďte nějaká kultovní sluchátka, třeba Marshall major nebo jiná oblíbená a bude se vám pěkně poslouchat. Ale také záleží na zdroji zvuku, k čemu je připojíte.

hodnocení

0x

Samozřejmě podle odborných recenzí (např. avmania) a podle poslechu. Nezapomeňte ale na to, že sluchátka se musejí několik desítek hodin "rozehrát". Já mám doma za cca 2,5k tyto uzavřené:

sluchatka.heureka.cz/...

a jsem velice spokojen. Jsou to ale sluchátka na doma, na ven mám Koss Porta Pro.

Pepa

ondrass
hodnocení

0x

A proč by neměli být bezdrátové? To, že bezdrátové nejsou dobré už dávno není pravda. Já koupil na doporučení Elite od lamaxu a ty jsou bezdrátové a muzika z nich je skvělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]