Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikroskop -nevidim sledovaný objekt

Od: ivy5® odpovědí: 17 změna:

je tu někdo kdo rozumí mikroskopu?nastavim se vše vidim něco -i vlákna ale u mikroskopu je karta kde bych měla vidět kus nohy blechy třeba a když ji tam dám vidim pořád to samé co předtím(naprosto stejné) -kde dělám chybu nebo v čem je chyba?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mikroskopem vidíte jen malou část vzorku. Pokud je maličký (noha blechy), musíte ho dát přesně doprostřed mikroskopu. Jinak řečeno hýbat s ním, dokud ho neuvidíte.

figurek*
hodnocení

0x

co pamatuji z laborek ve škole. Problém při práci s mikroskopem je zaostřování. Možná točíte knoflíkem moc rychle a ostrý obraz se objeví na tak krátkou chvilku, že ho vůbec nezahlédnete.

hodnocení

no právě že hýbam samozřejmě a obrázek se právě nemění -tedy to co vidím

hodnocení

zkouším to rychle pomalu na víc na málo blíž dál a pořád vidim sice prosvětlené kolečko ale bez toho co mam vidět -to jsem blázen už :D

adi*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nemáte tam nějakou krytku?

hodnocení

nemám jak říkam když prosvítim objkkekt co mam vidět tak vidim světlo vše třeba i chluupky nějaké ale to co mam vidět nevidim jak tam dám něco (průhledné samozřejmě vidim pořád to samé -nechápu,protože vím že když jsem to zkoušela naposledy tak jsem to viděla

hodnocení

0x

Co je to za mikroskop a jeké používáte zvětšení? Zvětšení se určuje okulárem a objektivem. Číslo na okuláru x číslo na objektivu dá celkové zvětšení. Pro začátek bych použil zvětšení do 100x a důležité je optimální osvětlení vzorku, má mikroskop pro tyto účely zrcátko, žárovku nebo LED?

Pokud to teda není nějaká dětská hračka.

hodnocení

má vše a zkoušela jsem právě všechno -různé zvětšení přiblížení atd i si to zaostřim přesně na mé oči ,světlo svítí hodně vidím něco ale ne to co tam pak dám že mám vidět nevím jak to vysvětlit vidim prostě to samé at tam dám něco nebo ne

Nemáte co zaostřovat na své oči pokud nevidíte co zkoumáte :-D

Nejdřív musíte hýbat vzorkem dokud se vám neobjeví nějaká čmouha, pak se pokusíte zaostřit, jenže během ostření vzorek většinou ujíždí někam do strany, tak jej musíte zase dostat do zorného pole a zase pokračovat v zaostřování a tak stále dokola dokud se nezadaří. Čím větší zvětšení, tím to bývá obtížnější a tím víc popsaných kroků je potřeba dokola udělat. Na nohu blechy bych volil 50x zvětšení. Nebo než se s tím naučíte, zkuste ještě menší zvětšení které mikroskop umožňuje.

hodnocení

jenže já s tim hýbu a to co vidim se neměnmí a když objekt dám pryč je tam to samé -prosvětlené ale to samé ,rozumíte?

hodnocení

jako on je sice proé dfěti ale zvětšuje až 900x a vím že jsem objekt co je tam vložen aby si to člověk vyzkoušel nejprve zaostřit na tom dříve viděla normálně ale ted ne :( a nemohu přijít na to proč zkoušim vše co to nabízí

Zkuste nejmenší zvětšení a místo vzorku tam vložte roztržený papír ze strany, až vám obraz v okuláru začne tmavnout zaostřujte.

hodnocení

děkuji zkusím

hodnocení

a ještě když mam nejmenší zvětřšení tak nastavim nejmenší ze třech to ano ale mam k tomu přijet až doilu nebo to naopak mít aco nejdál to lze?

ladinpraha*

Pokud si ještě ze školy vzpomínám, tak prakticky až dolů. Až tam něco uvidíš. Nerozmáčknout při tom ani vzorek, ani objektiv.

NÁVOD.

hodnocení

0x

Zkuste oprášit čočku objektivu ;). Případně z objektivu odstranit průsvitnou krytku.

hodnocení

ááá už jsem na to asi přišla :) byla od prachu zespoda :D děkuji všem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]