Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc, dnes mi spadl iphone do zachodu. byl tam tak 3 sekundy, dala jsem ho do rýže a zvědavost mi nedala a zapla ho. normalne fungoval, mluvila jsem z přítelem, ale tak po hodině se začli postupně ukazovat černé čáry přes displej. co je to? co teď s tím? pujde ještě opravit? děkuji za odpověď
Ale jde.. Ve spodu, kde je reproduktor, jsou 2 šroubky, ty se povolí, vyndá displej a jste uvnitř a máte přístup k baterce a ke všem ostatním komponentům. Je to otázka +- 2minutek?
Jo jo, tak šroubky už se vyndali, jen ten displej uz nejde. u 4 to šlo, ale u 6 je to tam nejaké přilepené či co
Teď už je to jedno, jak jste ho zapla a začal jím procházet proud, tak jste zkratovala a poškodila, co jste mohla. To už nejde vzít zpět.
Musíte pod displejem opatrně projet kolem dokola nějakým "plocháčem", ale fakt opatrně.
Jinak teď už je pozdě na to, to nechávat sušit a do servisu bych to taky nedával. Počkal bych tak měsíc, pokud do té doby deska nezkratuje a bude iPhone plně funkční, dal bych ho tam až poté. Protože pokud ho teď dáte do servisu, vymění vám displej (bude to stát určitě takové 2tisíce) a třeba do týdne se může zkratovat deska, iPhone přestat fungovat a zbytečně jste dala 2tisíce za opravu. A nevím, zda se u iPhonu 6 vyplatí investovat tolik peněz, sám mám iPhone 6 a když už něco dělám, tak jedině doma, protože dnes už takovou cenu nemá a investovávat do něj několik tisíc je podle mě hloupost. Lepší budete mít, když si koupíte na bazaru použitý, ale plně funkční displej za pár stovek a vyměníte doma, nic na tom není, podívejte se na videa, je tam jen pár šroubků na plíšku, které drží káblíky, ale pokud si na to moc nevěříte, tak to dejte radši do toho servisu, ale opravdu bych tak měsíc počkal, jestli do té doby bude iPhone kromě displeje plně funkční.
Nepropadat panice, vypnout a nechat důkladně vyschnout. Ty čáry mohou být způsobené jen pořád přítomnou vlhkostí a nemuselo nutně ještě nic odejít na dobro
Pokud spadne telefon do vody, je potřeba ho okamžitě vypnout, vyndat baterku (pokud to jde) a sušit. voda způsobuje korozi, ale pokud je to zároveň pod proudem, dochází tam k elektrolytickým jevům a koroze postupuje o několik řádů rychleji a rozežírá i měď do hloubky. Zapnout mokrý je zásadní chyba. Pod prudem je telefon i když není zapnutý, stačí přítomnost baterky.
Tak pro příště, no.
Suché minerály zkrat nezpůsobí, jsou to soli, drtivá většina je vodní kámen (vápenec). Ale ano, teoreticky můžete vypnutý a rozebraný přístroj bez baterie opláchnout v destilované vodě tam, kde už je mokrý. Ale pouhé ponoření by nemělo význam, minerály by se nestihly vyplavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.