Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním horkovzdušnou pistoli od Asistu a přehřívá se mi. má polohy I/0/II a ať dám I nebo II, tak se na požadované teplotě nezastaví a pořád se nahřívá, až se z toho začne tavit plast na pistoli a přední plechové hrdlo žloutne. Předem děkuji za odpověď
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @strejc z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Bývá tam pevně nastavený bezpečnostní termostat. Ten ale nemá regulační funkci, tzn. při běžném provozu nerozpíná. Pistole bez regulace je konstruovaná na jednu nebo dvě určité teploty dané výkonem topného tělesa a ventilátoru. Nejspíš máte nízké otáčky ventilátoru, ale to by měl zapůsobit ten bezp. termostat.
Záleží o jaký typ horkovzdušné pistole se jedná, přehřátí pistole zabraňuje izolace a ventilátor který vám teplo vyfouká ven, to u těch nejjednoduších které nemají žádnou regulaci .. maximálnš tam bude tepelná pojistka, ale ne termostat
Dobrý den...mám taky pistoli Asist-byla hodně levná a tudíž není profi takže samozřejmě ji nemohu používat delší dobu zapnutou-myslím že to upozornění je i v návodě..nevím samozřejmě jak ji máte starou nebo v jakém prostředí ji používáte..předpokládám že pistoli máte čistou a ventilátorku nic nebrání řádně nasávat a hnát dále vzduch...prostě jestli to není nějaké přicpané...pěkný den
Tady mám nějaké informace, co jsem právě zjistil. Je to pistole Asist RE6H 200SN1, u přívodu mezi N a L je kapaciťák CIS 103K x2 MKP, to bude asi ten bezpečnostní termostat, a ano, zdá se mi, že ty otáčky nejsou nějak stabilní.
Mezi N a L určitě nebude žádný termostat, protože ten by pistoli při přehřání "vypínal" až u jističe. Jak už napsal lopata, tento kondenzátor je pouze odrušovací.
Pokud v pistoli není žádná další elektronická součástka, pravděpodobně žádnou regulaci teploty nemá.
A můžu se zeptat laicky, čím je u těchto pistolí dosaženo, že se při určité teplotě více nenahřívá? Jestli to pomůže, tak můžu nahrát schéma z montážního návodu
Tak záleží na vás jak se s tím chce bastlit a jak tomu rozumíte, ale pokud chcete mít funkční spolehlovou věc tak vzhledem k ceně těchto hobby výrobků to nemá cenu opravoat
Tak jsem vyměnil motorek, a žádná změna, i na nižší stupeň se to nažhavilo tak, že byla rudá ta přední hlavice a dokonce se začal tavit plast.
no no se to reguluje tak, že přes spirály 2, je napájen motor, spirály jsou buď seriově, malé otáčky a malá teplota, nebo paralelně, větší otáčky i teplota. Spirála je v serii s motorem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.