Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GPS v mobilu

Od: miro® odpovědí: 11 změna:

Prosím má někdo zkušenosti a dokáže poradit?

Mám GPS v telefonu a pracuje jen při spojení přes wifi. Potřeboval bych aby GPS pracovala i mimo wifi, také na signál GPS. Ne ve spojení přes internet v mobilu. Stejně jak pracuje běžná navigace.

Děkuji -miro

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
A je problém opravdu s GPS (lokalizací), nebo s navigací, která může vyžadovat připojení k internetu?
GPS totiž NENÍ navigace. Pomocí GPS mobil ví, kde se nacházíte, toť vše. Navigační software využívá GPS. A může využívat i internet, pokud neumí stáhnout mapy a navigovat offline.

remisak*
hodnocení

0x

V prvé řadě by bylo dobré napsat tip telefonu, určitě to bude v nastavení tel. třeba poloha

doplněno 01.12.17 13:26:

svetandroida.cz/...

Nainstaluj a zkus

hodnocení

0x

Obávám se, že wifi a GPS nemají nic společného. Napiš typ telefonu, možná ani GPS nemá.

Co se polohy týká, internetová identifikace polohy mi klidně ukazuje můj PC 20km od místa, kde skutečně jsem a nemá s GPS opravdu nic společného.

hodnocení

0x

Jak už pravili kolegové - GPS a WiFi jsou dva rozdílné systémy, které spolu nesouvisí. Třeba já jezdím denně podle navigační aplikace Waze a věřte, že v autě wifinu skutečně nemám.

Spíš bude zakopanej čokl jinde - máte GPS zaplý? Funguje Vám třeba Google maps?

hodnocení

0x

GPS wifi neptřebuje. Možná myslíš A-GPS, což je asistovaná GPS operátorem, a slouží k rychlejší lokalizaci,a tam je potřeba datové připojení. Můžeš to v nastavení telefonu vypnout. Mobil pojede na samotnou GPS, ale to může dle pozice a přístroje trvat i třeba několik minut než tě to "chytne". Ber to tak, že klasická navi v autě taky nemá simku ani wifi a funguje.

hodnocení

Dekuji všem za ochotu, snahu a úsilí mě pomoci řešit můj problém.

Můj telefon je :Xiaomi Redmi Note 4 Global (3GB/32GB)

Potřebuji, aby můj telefon , pokud se týká navigace, fungoval při zadávání požadovaného cíle cesty i mimo dosah signáli Wifi. V dosahu Wifi funguje nastavení zvoleného cíle cesty a její vyhledání bez problémů. Po takto nastavené trase navigace v telefonu pracuje normálně i během projíždění ( procházení) vyhledané trasy. Venku-mimo dosah Wifi, nejde nastavit další cíl cesty, podle potřeby. Při novém nastavení začne VYHLEDÁVÁNÍ a po delším vyhledávání ohlásí: NELZE SE PŘIPOJIT K MAPÁM ! nebo DATOVÉ PŘIPOJENÍ BYLO ZTRACENO!

Zřejmě bude problém v nastavení , případně bude potřeba jiná aplikace.

Děkuji všem za ochotu a jsem z pozdravem -miro

Musíš si nainstalovat Offline navigaci, ta jede i bez dat. Používám tuto a šlape v pohodě.

hodnocení

0x
Mapfactor, mapy.cz, locus atd. To je řešení Tvého problému...
hodnocení

Potřebuji aby GPS v mb.telefonu (Xiaomi Redmi Note 4 Global (3GB/32GB)), fungovla bez připojení k mobilnímu internetu i bez signálu Wifi. Je to řešitelné?

Děkuji i za dosavadní rady. -miro

Samozřejmě že je to řešitelné. GPS samozřejmě již v principu funguje bez potřeby mobilního signálu, i bez potřeby WiFi.

Jak jsem ti psal výše. GPS žádný data ani internet nepotřebuje. Podívej se na normální navigaci do auta, žádná simka, žadný mobilní data, žádná wifi, a naviguje. Nevím konkrétně u tvého mobilu, jestli se zapne automaticky, nebo musíš ty, ale je potřeba v nastavení zapnout "Poloha", stáhnout Offline navigaci a musí to fungovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]