Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde připojit plašič kun v autě?

Od: jozka* odpovědí: 9 změna:
Zdravíčko,koupil jsem si plašič kun, kde najít spravnou svorku na připojení? Připojuje se do pojistkové skříně?
Funguje tak,že když vypnu klíček spustí se plašič nebo je trvale pod napětím? Šlo by poradit?zkoušečku na měření mám.
Děkuju tady všem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Zapojuje se přímo na baterii vozu a běhá trvale
Měl by mít vlastní pojistku
Pokud jí nemá dejte na plusovej přívod pojistkové pouzdro s 3A pojistkou

hodnocení

2x

jak jsem četl ten Váš příspěvek tak jsem si vzpoměl na jednoho známého který při kontrole oleje viděl že má nějaké ohryzané dráty v motorovém prostoru--opravil si to a hned pořídil to plašítko-a výsledek -po několika dnech po namontování se musel nechat odtáhnout do opravny ..prostě té kuně nebo co to bylo ten plašič vůbec nevadil a pokračovala ve svém zhoubném díle tentokrát pořádně ...takže i s touto možností počítejte...a co se týče zapojení tak se to většinou zapojuje tak jak je tady napsáno přede mnou-trvale pod napětím samozřejmě přes pojistku nebo pokud tomu trochu hovíte/autoelektrice/ tak si můžete namontovat i vypínač či přes relé...

wanesa*

Já bydlím u lesa a léta mi pomáhaly naftalinové tablety,ale bohužel EU je vloni zakázala:( Kuny si donesly do mého auta i kosti ,zabydlely se a okousaly co se dalo.Pět let jsem používala přes zimu v malých dámských silonových ponožkách zavěšené dvě naftalinové tablety a byl pokoj.Dvě stačily na celou zimu.Teď už je neseženu a mám strach tam dávat ten lepivý spray-prý stejně moc nepomáhá.Tak uvidíme,co mi okoušou letos...tablety došly:(

111®
wanesa*

Není skladem,chtěla jsem je hned objednat*nene*

jozka*
hodnocení

Zdravíčko,
opravdu se plašič připojuje přímo na svorky autobaterie a na trvalo? Že je v provozu i po nastartování motoru?
Děkuju
111®

jo, v provozu to ničemu nevadí..jedině to pak připojit přes relé...nastartuješ, odpojí to...

jozka*
hodnocení

Ale které relé? Jak to je správně?
111®

buď bez relé, viz výše, nebo musíš relé dokoupit a zapojit přes ně... použít rozpínací kontakty...vinutí zapojit k napájení skříňky, nastaruješ relé sepně a odpojí plašič..a kydž ti to není jasné , nech to udělat odborníka, také by ti autí mohlo shořet...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]