Nejste přihlášen/a.
Tyhle pájky s trubičkovým cínem jsme kdysi v učňáku používali na běžné pájení v elektronických zařízeních (teda převážně elektronkových, ale omezeně i tranzistorových). Pokud si pamatuju, měly příkon do 100 W. Ve stejném rozměru existovaly i silnější, ty se používaly s trojhraným cínem na drobnější klempířské práce. Pro větší práce pak byly ty ze satamova obrázku (příkon 300 - 500 W). Letovat s takovým kopytem okap trubičkovým cínem by bylo lehce na hlavu .
Jo a už vidím co by zbylo třeba z mobilního telefonu při opravě takovou páječkou
111 - tak přesný průměr hrotu už si fakt nepamatuju (možná jsem ho ani nikdy neznal), jen vím, že to bylo něco kolem cetimetru . Je to už skoro 1/2 století...
letovat s takovým kopytem a trubičkovým cínem není na hlavu...pájel jsem tak 2 profily U z mědi k sobě hranama ayb vznikl vlnovod pro WiFi anténu 5GHz...jen si to mnozí neumí představit...
U 100W pájek byl hrot měděný 8mm
no já s tím pájel taky od roku 1958 do roku 1970, pak se objevily prafopájky v bakelitu, ještě ji mám..
většinou na klempířské práce, ale obecně tam, kde je třeba velký přenos tepla, tyhle pájky mají příkon 250-500W.
Většinou se používá anglický cín = trojúhelníkový, ale pravoval jsem s takovou pájou i s trubičkovým.
Třeba tady.
Problém je v tom, že vy zřejmě hledáte pod slovem "cín na pájení", ale ona je to správně "cínová pájka". Přístroj na pájení se pak nejmenuje "pájka", ale "páječka".
Zase jsem byl pomalej
funy - Při použití vhodného tavidla se s tím dá pájet cokoliv pájitelného (přiměřených rozměrů, které dokáže páječka daného výkonu dostatečně ohřát) - měď, pozink, zinek, olovo, zlato, stříbro, i ocelový plech (měkká, konstrukční ocel). Spájíte i hliník, ale to už tak jednoduché není.
Pájet se dá jak Cu tak i pozink... je třeba ovšem použít tavidlo ( pájecí vodu)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.