Nejste přihlášen/a.
Věděl by někdo, jak moc je jednoduché odposlouchávat mobilní telefony, je možné, že běžné detektivní kanceláře disponují technikou, která na nějakou vzdálenost dokáže odposlouchávat telefon, pokud znají konkrétní číslo? Neřeším policejní odposlechy, to je mi jasné, řeším soukromé možnosti, nakolik jsou tyto technologie volně dostupné na volném trhu.
Na odposlech přímo GSM signálu potřebujete zařízení za cca 1 milion kč. Pochybuju, že "běžná" detektivní kancelář, tuhle techniku bude mít. Ale nepochybuju, že jich v téhle republice pár běhá. Kromě těch policejních.
K té ceně? Viděl jsem to zařízení na výstravě. Velikostí to bylo rozhodně větší než malý černý kufřík. Spíš by se to muselo dát na rozumný kanclstůl. Sice to primárně nebyl odposlech, spíš měřící, nebo chceš-li servisní zařízení, od jedné velké světové firmy pro mobilní telefony. Pravda je, že už to je asi 5 let, a je pravděpodobné, že technika a SW od té doby pokročila.
Tak v tom prvním článku jsou nepřesnosti až lži. Autor si evidentně plete pasivní odposlech, s aktivním. Na začátku hovoří o pasivním odposlechu aby o kousek dál: "Takovýto způsob pasivního odposlechu nemůže nikdo zachytit. Operátor může odhalit až jeho aktivní používání, tedy samotné nahrávání. V zařízení se v síti tváří jako základová stanice." Což je blbost. V té jedné větě jsou tyhle blbosti tři. Chytřejší je najdou hned.
Dobrý je ten druhý odkaz od nonek. Myslím, že je to tam velmi dobře vysvětleno. Není tam všechno, aby to pochopil i laik, ale nejsou v něm nesmysly.
Aha, díky. Tak to mě trochu uklidnilo.
A jak je to s odchytáváním SMS? Asi to taky nebude tak jednoduché, jako se ve filmech prezentuje, že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.