Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr TV - LED, OLED, QLED nebo 4K?

Od: indus3* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
rád bych radu, jakou koupit TV, když budeme koukat jen na televizní vysílání ze set-top-boxu a občas na nějaký film na USB, stažený z netu (MPEG-4, AVI nebo MKV) které mají kvalitu rozlišení 720p. Má cenu kupovat dnes 4K, nebo QLED TV? Předem díky za Vaše odpovědi.

Hezký večer

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V dnešní době, kdy ještě není ani moc rozšířeno vysílání ve FHD, bych do 4K nešel. 4K je dobré pro PC, konzole, ale pro koukání na filmy ZATÍM vyhozené peníze. Za 4-5 let se už ta 4K TV využije - hlavně koupit s DVB-T2 přijímačem.

vernon
Skoro všechny české komerční neplacené stanice, vysílají ve fullHD (1080i). Na satelitu.
A ano, 4K televizor se dnes ještě nevyplatí kupovat. A LED nebo QLED, OLED se doporučuji zdaleka vyhnout, má nízkou životnost.

karel556*
hodnocení

0x
Videa ve 4K jsou např na YouTube, je to pěkná podívaná ale kupovat tv jen pro tohle, no nevím.

hodnocení

0x

Když chcete kupovat novou TV tak na co potřebujete set-top-box?Hlavně si pohlídejte at má správný kodek T2-HEVT 265.

Já jsem před necelými dvěma roky kupoval novou TV s T2 bohužel má kodek 264,takže budu muset kupovat ten set-top box.

hodnocení

0x
Do 4k tv bych nešel. Za cenu 4k tv dostanete o dost lepší full HD TV. OLED - pokud na ni máte peníze, šel bych do ní. Pokud ne, koupil bych LED, ale Smart se 100hz panelem, mám doma za cca 16k Samsung 6272 a při tenise, fotbalu, hokeji atd. je to super. Samozřejmě záleží také na signálu. My máme satelit. Jinak vygooglil jsem:
m.alza.cz/...
Takže nastuduje. Pepa

hodnocení

0x
Tuto otázku jsem řešil v létě a na celé čáře vyhrála HD.
Na 4K je opravdu ještě brzy. Nic se v tom nevysílá a ještě hodně dlouho nebude. Tak k čemu to je?
Mě to připadá, že když výrobcům nevyšla sázka na 3D televize, tak vymýšlí jiný věci. 4K, prohnutý obrazovky. A obojí je, stejně jako 3D k ničemu.
Ovšem sehnat velkou televizi v HD je těžší a těžší. Skoro všude už je 4K.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]