Nejste přihlášen/a.
kolega v práci mi říkal,že jističe od schneideru (možná i jiné) se dají vyměnit aniž bych musel zešroubovávat celou 3fázovou propojovací lištu.
Nezdá se mi to,je to pravda? Pokud ano jak?
Díky
Schneider na tohle má naprosto unikátní systém..vyměnit jistič je otázka chviličky, pod napětím, doporučuji vyzkoušet v jakémkoliv velkoobchodě elektro..dlouhodobě jsem používal pouzte Moeller, resp.EATON..a na Schneidery přešel právě z důvodu naprosto skvělé montáže i demontáže..pravda to je.
Doma asi ne. Ale třeba v průmyslu vypínat DEON pro X důležitých zařízení, když lze vyměnit jistič bez vypínání, se to hodí ![]()
To pravdou je... Ale i v průmyslu se musí najít čas pro výměnu a vypnout třeba i ten obávaný DEON. Všechno má svá pravidla a důležitost. Tady se všichni ohánějí při kdejakých drobných úpravách elektrorevizí a revizákama a výměna pod napětím jim připadá normální. Zcela určitě se vymyká bezpečnosti práce a i platným předpisům. To nemoralizuju, také to dělám... Ale mnohdy to není hrdinství, ale lenost... Také se mrkněte jak vypadají vyhořelé rozvodny a jak úrazy z popálení... A na to, že se Vám to nestane nespoléhejte... To je Xkrát ověřeno...
To samozřejmě vím, shodou okolností v tomto oboru pracuji a to nezřídka s proudy přesahujícími 500 A.
Ano, je to lenost, raději to udělat hned, opatrně pod napětím, než otravovat s vypínáním, nebo tam kvůli tomu jezdit o víkendu či svátku, je to tak. Samozřejmě už je na každém, aby zhodnotil, co je ještě v rámci možností bezpečné a co už ne.
Jinak jádro otázky nebylo až tak o práci pod napětím, protože sundávat lištu, na které je třeba 20 jističů je prostě opruz, a když to jde bez její demontáže, každý tuto možnost rád zvolí ![]()
u jističů schneider se také musí odepnout ostatní jističe co jsou propojeny propojovací lištou?
Pak mě zajímá u jističů schneider IC60H je zvrchu i zespod žlutý knoflík, k čemu slouží?
Díky
- Výměna jističe z 10A na 16A
- Výměna starého jističe v bytě
- Výměna jističe před elektroměrem
- Výměna špatného jističe
- Výměna jističe za silnější
- Výměna jističe 6KA za 10KA
- Zvýší výměna jističů bezpečnost?
- Jak vyměnit hlavní jistič
- Výměna jističe, za nový
- Výměna starého jističe v bytě za nový
- Výměna jističe sporáku
- Výměna jističe
- Výměna jističe B/C?
- Výměna hlavního jističe za silnější
- Výměna rozvaděče na jističe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.