Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna jističe bez odpojení 3fazové lišty?

Od: mandl odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,
kolega v práci mi říkal,že jističe od schneideru (možná i jiné) se dají vyměnit aniž bych musel zešroubovávat celou 3fázovou propojovací lištu.
Nezdá se mi to,je to pravda? Pokud ano jak?
Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

6x

Tady máš k tomu i video návod.

hodnocení

3x
Nevím jak Schneider, ale třeba nová řada OEZ (LTE/LTN) to umí. Mám vyzkoušeno. Otvor po úplném povolení šroubu je dostatečně velký, že se jistič z din lišty vykloní a z můstku vysune. Zkuste a uvidíte ;)
Výměna jističe bez odpojení 3fazové lišty?
elkoman

Schneider na tohle má naprosto unikátní systém..vyměnit jistič je otázka chviličky, pod napětím, doporučuji vyzkoušet v jakémkoliv velkoobchodě elektro..dlouhodobě jsem používal pouzte Moeller, resp.EATON..a na Schneidery přešel právě z důvodu naprosto skvělé montáže i demontáže..pravda to je.

hodnocení

2x

Zeptám se až tak hloupě... Je velký problém vypnout přívod?

Doma asi ne. Ale třeba v průmyslu vypínat DEON pro X důležitých zařízení, když lze vyměnit jistič bez vypínání, se to hodí ;)

To pravdou je... Ale i v průmyslu se musí najít čas pro výměnu a vypnout třeba i ten obávaný DEON. Všechno má svá pravidla a důležitost. Tady se všichni ohánějí při kdejakých drobných úpravách elektrorevizí a revizákama a výměna pod napětím jim připadá normální. Zcela určitě se vymyká bezpečnosti práce a i platným předpisům. To nemoralizuju, také to dělám... Ale mnohdy to není hrdinství, ale lenost... Také se mrkněte jak vypadají vyhořelé rozvodny a jak úrazy z popálení... A na to, že se Vám to nestane nespoléhejte... To je Xkrát ověřeno...

To samozřejmě vím, shodou okolností v tomto oboru pracuji a to nezřídka s proudy přesahujícími 500 A.
Ano, je to lenost, raději to udělat hned, opatrně pod napětím, než otravovat s vypínáním, nebo tam kvůli tomu jezdit o víkendu či svátku, je to tak. Samozřejmě už je na každém, aby zhodnotil, co je ještě v rámci možností bezpečné a co už ne.

Jinak jádro otázky nebylo až tak o práci pod napětím, protože sundávat lištu, na které je třeba 20 jističů je prostě opruz, a když to jde bez její demontáže, každý tuto možnost rád zvolí :)

zakus*
hodnocení

0x

Ano, lze. OEZ, EATON, SEZ, Schneider.

Je to super věc.
Používám Noark a umí to taky... Bohužel to ale nemají na chráničích.

lopata*
hodnocení

0x

povolit celou lištu z mého pohledu nezabere o moc víč času, zbytečně se tím zabývat

takjan*

Pod napětím...

lopata*
29.11.17 19:00

*alene*

mandl
hodnocení

Dobrý den,
u jističů schneider se také musí odepnout ostatní jističe co jsou propojeny propojovací lištou?
Pak mě zajímá u jističů schneider IC60H je zvrchu i zespod žlutý knoflík, k čemu slouží?
Díky
111®

jeho vytažením nahoru uvolníte jistič z DIN lišty a můžete ho vyjmout..

mandl
hodnocení

Aha, a tento jistič schneider IC60H pasuje stejně jako jakýkoliv jistič od schneideru? Některé jističe jiných značek jsou totiž pak na din liště jinak vysoko.
Diky
111®

katalog Schneider
tak pokoukejte, mě se to nechce hledat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna jističe

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]