Nejste přihlášen/a.
Zapojení set top boxu se zdařilo, ale po proběhnutí ladění jednotlivých programů hlásí, že se má zkontrolovat anténní připojení. Je třeba k digitálnímu příjmu jiná anténa než k analogovému? Do včerejška TV fungovala ale právě jen na analogový příjem.Nebo je anténa nasměrovaná na vysílač, který byl vypnut? Jsem z Plzně.
U otce v Krkonoších jsem zapojil set top box, spustil automatický ladění a za 5 minut bylo hotovo, místo 4 programů jich je najednou 12 a bez duchů. Antény jsem si ani nevšiml, je stále natočená na Prahu, neb jak na Ještěd tak na Černou horu jsou kopce. Svod od antény mám dobře 15 metrů a ze set top boxu pokračuje koaxiál dalších 8 metrů k druhé televizi. Nevím jak to je přesně v Plzni, ale snad nikde nevypnuli celej vysílač, vždy jen jeden program ,většinou dvojku a na tom vypnutým kanále se pustil multiplex. Obecně vzato potřebuje digitál kvalitnější signál než analog. Jestli tam máš anténu již nějaký pátek může se stát, že kontakty malinko zaoxidovali a tudíž nejde z antény dostatečně silnej signál, ukazuje ti STB sílu signálu? V mém případě když naladím multiplex kterej má sílu signálu pod 50% (nevím kterej a odkať to je, nepátral jsem po tom, koukám na ten kterej má sílu signálu přes 80%) tak se obraz začíná rozpadat a většinou se na to nedá koukat.
Anténa je stejná, měla by ale být v dobrém stavu. Záleží na tom, z jakého vysílače jste analog. signál přijímali, anténa by nyní měla směřovat nejlépe asi na Krašov, zkuste na set top boxu spustit manuální ladění a zvolte pro příjem kanál 34 (nebo 48), kde by se signál z Krašova měl nechat naladit - zkusit natočit anténu, nebo set top box naladit u sousedů a pak s již naladěným dělat pokusy doma (už jen s anténou).
Signál by tam být měl - viz:
doplněno 01.10.09 21:34:Opr.: "měl nechat naladit"- přesněji: "měl nechat zachytit".
Děkuji za odpověď. Měla jsem doma technika z firmy, která instaluje antény, vymámil ze mě 400 Kč a řekl, že je vadný STB. Po reklamaci a opravě je situace stejná. Antény se ani nevšiml. Kdesi jsem vyčetla, že rozhoduje i délka svodu, což je u mne přes 10 m. To by ale tecnik měl nejspíš vědět. Pozor na neumětely.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.