Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou svářečku?

Od: salamos® odpovědí: 7 změna:

Na netu je mnoho nabídek invertorových svářeček, ale nikde se nedozvím, zda lze použít bazické či rutilové (nebo oboje) elektrody a většinou ani průměr.

Máte někdo tip a hlavně zkušenost s dostupnou svářečkou (cca 4 tis) na běžné drobné práce v dílně a zahradě většinou s bazickými elektrodami 2.5?

Předem díky.

doplněno 24.11.17 21:38:

PS : proud ze sítě 240V.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

eva.cz/...

pozor je bez kabelů, solidní servis - český výrobek, odzkoušeno na cca 5kusek na mojich známých...

někde se na něčem naučit musíte, není to jen o papírech...

111®

2,5 elektroda klidně 4mm materiál...basická se připojuje na +. Proud se počítá I= 50x( průměr elektrody -1)
Příklad I=50x(2,5-1) = 50x 1,5 = 75A

to je dost individualni.. záleží co se vaří.. na elektrodách bývá i rozmezí třeba 75-110A.. když budu chcit něco upálit tak i 180A

Možno je to dobrá zváračka,no potrebuje istenie 22 A na jednú fázu,čo je pre domácnosť nevhodné.Hlavný istič musí byť aspoň 25 A a pri zváraní sa už nemôže na tú fázu pripojiť iný väčší spotrebič.

doplněno 25.11.17 23:06:

Pozrite si dokumentáciu k uvedenému produktu.

doplněno 26.11.17 10:58:

Môj dotaz bol ku tomu konkretnému typu zváračky.

111®

to je blbost, invertor jede bez problémů na 16A jistič...a dokonce i na 20m prodlužce bez problémů

doplněno 26.11.17 14:17:

@savco já nepotřeuji no cprohlížet já mám GAMA160 a vím jakej mám jistič, já nepíši doměnky ale zkušenost

asi tak...

mám 250A invertor a svařoval jsem na 50m klubu a 16A jističi 4mm elektrodou traverzy. Proud kolem 160A a bez problémů.

Jen mi vyhodila tepelná pojistka na prodlužováku, když nebylo celé rozmotané.

hodnocení

0x

S prominutím - běžte si prosím nejdřív udělat svářečský průkaz - jinak vyhoříte nebo si ublížíte. Pokud nevíte, čím a jakým průměrem svařovat... váš dotaz je dotaz laika kutila, který by chtěl...

doplněno 24.11.17 21:58:

tak já taky doplním - naprostá spokojenost s hobby - svarecky-obchod.cz/...

Upozorním na nutnost zakoupení kukly (doporučuju samostmívací na hlavu - ne ty staré se sklíčkem do ruky...) a také koupit bez kabelů a kabely si udělat podle potřeby... délka bývá opravdu jen hobby a musíte všude svářečku tahat na rameni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]