Nejste přihlášen/a.
V EU je zákaz výroby od roku 2012, ale sehnat stále jdou. Jsou to doprodeje. heureka.cz/...
Ovšem doporučuji nahradit halogeny... svítí stejně dobře (a dobré spektrum barvy) a trošku ušetří. Jinak samozřejmě ledky, ale tuším, že nejste jejich příznivcem.
Ne, žárovky se nevyrábějí, ale vyrábějí se tepelné zdroje. Oficiální název. Je to stejná věc jako žárovka ale splní nařízení EU. Vlk se nažral a koza zůstala celá.
Ovšem když ji nemají ve velkoobchodu elektro, tak se docela divím. V hobby marketech většinou opravdu nejsou, ale jiné obchody s tím nemají problém.
Vyrábí a prodávají.Nechodím sice do obchodů,ale nechávám si je dodat domů poštou ,,až pod nos,,.Zkuste např. lightpark.cz/... .Mají čiré i matné.
Možná je Váš velkoobchod opravdu nevede, možná jen špatně formulujete dotaz (pochybuju, že byste narazil na takového alibistu, ale možné je vše). Stejně jako je problém sehnat tuzemský rum i slovo žárovka se stává slovem z okraje slovníku tolerovaného v zemích EU, neshánějte žárovku, ale tepelnou kouli.
vyrábí se, ne všude jde použít LED nebo zářivka, akorát na nich je napsáno "nepoužívat v domácnosti" nebo podobný nesmysl.
V pátek jsem jich 6 koupila. Dnes jsem byla 4 vrátit. Třikrát čtyřikrát svítily normálně, popáte prdly a bylo po nich . Ta jedna svítila, potom ta skleněná baňka odpadla a tak metr od stropu žárovka bouchla. Střepy všude, ještě že to žádnému z dětí nevlítlo do oka. Ale šlupka to byla teda pořádná
,
Teoreticky se nevyrábí, ale dají se celkem běžně sehnat (a pochybuju, že je to doprodej zásob z roku 2012). U nás v elektru mají všechnu watáž - 25 W, 40 W (ty EU snad ani nezakázala), 60 W, 75 W, 100 W, 150 W i 200 W. Akorát nemají matné. V obchodních řetězcích je to horší.
Sebod - já s nimi problém nemám, drží několik let. Možná je to tím, že nejsou z Číny .
Magdon. Tak určitě to bude výrobcem. No, určitě...Aspoň v to doufám. Nakoupila jsem teď jiné značky, tak snad vydrží Já jsem v tomhle staromilec. Miluji to světlo od žárovky. Dává bytu takový pocit tepla
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.