Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravy myši

Od: mildaivos odpovědí: 7 změna:

Zdravím, slíbil jsem babičce opravit starší myš Genius a bábi aktivní myš rozmontovala jakože připraví kabel na pájení *modla* samozřejmě nevyfotila původní zapojení tak bych se chtěl zeptat jak to tam podle barev dát zpět.Hledám nějaké fotky myší stejné značky kde je vidět zapojení kabelu k napajení ale nemůžu nic najít.Děkuji předem za rady

Opravy myši

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zde je má Universální rada, pro zapojení USBčkových periférií:

USB kabel má standartní značení červený je plus, černý je mínus, černý matný (smršťovací bužírka) je stínění, zelený data plus a bílý data mínus. Když budu vědět úplné prd o myši nebo jakémkoliv USB zařízení, tak tam kde jsou dva piny propojené příjdou oba černé, červený přijde tam kde mi cestička vede na jeden z elektrolytických kondenzátorů na plusový vývod, tím mám jasné napájení a zbývají zapojit datové. Pokud mám dva volné mezi černým a červeným, tak obvykle bílý bývá u červeného a zelený u černého. Pokud jsou datové piny nějak jinak, tak lze zjistit zkusmo, přehazováním datových drátů nelze USBéčku ublížit.

wehappyfew*
hodnocení

2x

Zdravím,

zkuste podle těchto (jsou to vnitřky jiných myší): ZDE (černá, bílá, zelená, černá, červená) nebo ZDE (červená, bílá, zelená, černá, černá).

doplněno 21.11.17 15:19:

Ty černý káblíky: jeden je hubenej a druhej tlustší. Zkuste je i prohodit.

doplněno 21.11.17 15:39: Případně mrkněte na tento WEB: níže najdete seznam výrobců myší a jejich pořadí barev u káblů.Vysvětlivky -> black - hubený černý, green - zelený, white - bílý, red - červený, shield - tlustý černý
Opravy myši #2
wehappyfew*

Sry, url odkaz na webovou stránku se v mém příspěvku výše jaksi neobjevil. Přikládám znovu zde.

hodnocení

0x

nemyslím si, že by všechny myši měly stejné zapojení.. a popravě v době, kdy myš stojí 50,- bych toto vůbec neřešil... ta vaše je jedna z nejobyčejnějších...

mironet.cz/...

hodnocení

0x

Vyhrabal jsem doma Netscroll 110 a má jinou desku i barvy vodičů, navíc nemá zapojeno stínění.

Osobně bych myš zahodil a koupil jinou, máte aspoň tip na dárek babičce k Vánocům.

hodnocení

0x

Genius DX-100

1.černá-matná

2.bílá

3.zelená

4.černá lesklá

5. červená

Barvy sedí, pořadí dle foto taky (čísla jsou na konektoru, ale chce to lupu nebo světlo), desku mám ale taky jinou!

hodnocení

0x

Taky se mi někdy stalo, že jsem něco rozmontoval a pak nevěděl, jak to dát zpět.

Rady jsi dostal.

HLAVNĚ TO NESVÁDĚJ NA BABIČKU *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]