Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je díl na obrázku?

Od: pernickyvlasta odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
k čemu je díl na obrázku a jak se nazývá? Vysvětlí mi to někdo? Používají to elektrikáři,ale kde?
děkuju

K čemu je díl na obrázku?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jedná se o výrobek fy ELPLAST, obrázek vlevo je kryt na tuto W-třmenovou svorku; použití v přípojkových skříních atd., pokud zvětšíte obrázek, třmenové svorky tam uvidíte...jak píše @elkoman, chybí tam část svorky...

hodnocení

1x

Připadá mi to jako svorka na velký průřez do HDS na hlavní přívod. Něco podobného pro menší průřez: cz.traconelectric.com/...

doplněno 21.11.17 13:16:

Přesně toto: shopelektro.cz/...

elkoman
pouziva se to k pripojovani silnoproudych kabelu bez nutnosti lisovat oka na tzv.praporce na pojistkove spodky nozovych pojistek..coz neni zrovna misto, kam se bezny smrtelnik casto dostane, vyuziti prevazne v energetice

111®
hodnocení

0x

typuji svolku na svěrku pro uchycení kosy ke kosišti

elkoman
muze to byt trmen pro uchyceni silnoproudych kabelu v pojistkove skrini
elkoman
Správný název je w třmen jen na obrazku chybi jeste jeden dil, ktery se nataci podle prumeru kabelu

pernickyvlasta
hodnocení

Dobrý den,
už si vzpomínám viděl jsem to v HDS,
děkuju za fotky.
Jak se vybírá ten třmen když bych ho kupoval?
Vybírá se jen podle průřezu vodičů nebo i nějak jinak?
děkuju

Dají se připojit vodiče o průřezu:

Detailní popis W-třmen 5845

typ jádra průřez vodiče
sektorový slaněný sm 35-240 mm2
sektorový plný se 35-300 mm2
kruhový slaněný rm 16-185 mm2
kruhový plný re 16-240 mm2

Pokud potřebujete připojit menší nebo větší průřezy, než uvedené, použijte jiné svorky, třmeny,...pokud máte něco konkrétního k připojení, pochlubte se...vyřešíme

pernickyvlasta
hodnocení

Dobrý den, to jsem netušil,
když jsme u pojmů jaký je rozdíl mezi sektorovým a kruhovým vodičem?
Děkuju

Takový ;)

Jinak potvrzuji co napsali ostatní rádci, zrovna včera jsem tím připojoval kruhové vodiče o průřezu 185mm2

K čemu je díl na obrázku? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]