Nejste přihlášen/a.
Vážení,
v sekci Počítače a příslušenství jsem žádal o radu, jak by šlo PC zapínat dálkově přes internet. Nakonec jsem vymyslel řešení, kdyby se do klasické zásuvky zapojila chytrá zásuvka s Wi-Fi a do ní by se zapojilo programovatelné relé. Na toto relé by se napojilo zapínání/vypínání PC. Chtěl bych se zeptat, zda by někdo nevěděl, jak by šlo relé napojit na spínání PC.
Předem děkuji za rady.
Vymýšľate vymyslené.Pozrite si smart riešenia ďiaľkového zapínania topenia domov,osvetlenia a podobných vecí.Určite tám najdete čidlo,ktoré bude spínať napäťový zdroj na 240V.
Pokud jde relé nastavit, aby dalo vždy jen impuls (třeba půl sekundy), tak na kontakt relé zapojit paralelně spínač, kterým zapínáte počítač. Ale to asi nastavit nepůjde, pokud bude ve vypínatelné zásuvce, protože po odpojení od elektřiny těžko dá impuls k vypnutí počítače...
Prvním impulzem se počítač zapne, a pokud si nastavíte, aby po stisku vypínače došlo k normálnímu vypnutí počítače (lze nastavit i režim spánku, hibernace...), tak dalším impulzem (tedy za předpokladu, že se operační systém správně načte) se počítač vypne. Ovšem jen v případě, že nezůstane viset na pozadí nějaký proces, který vypnutí zabrání.
Děkuji za rady. V podstatě mi jde pouze o zapnutí počítače, jelikož budu na takto zapnutý počítač připojen přes vzdálenou plochu, takže vypnutí počítače bude probíhat klasicky: položka Start→Vypnout. Šlo by to udělat tak, že bych napojil relé na spínač PC a ten po té, co by byl připojen k proudu (přes Wi-Fi zapnutá zásuvka) by na jednu sekundu sepnul a takto by zapl počítač? Nepoškodilo by to PC?
Odpověď už máte tady... stačí do zásuvky napojit cívku relé na 230V AC a kontaktem relé (beznapěťovým) spínat "tlačítko"PC; pro úplnost doplním...cívku časového relé
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.