Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co ke gramofonu?

Od: karolina* odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

chci se zeptat, jsem tzv. lajk a chci si koupit gramofon na domácí poslech, pro ne úplně jednoduchého, ale ani příliš složitého posluchače. Co jsem kde vyčetla a pochopila, měla bych pořídit takovou mašinu, která nemá moc věcí vestavěných. Vybrala jsem audio-technica AT-LP60USB

link techhouse.cz/...

přenoska Integral Dual Magnet™ s výměnným hrotem

předzesilovač "PHONO”: 2.5 mV při 1 kHz, 5 cm/sec

předzesilovač "LINE”: 150 mV při 1 kHz, 5 cm/sec

Přijde mi, že cena výkon očekávání by mohlo být naplněno.

Každopádně otázkou stále nevyřešenou je, co bych k němu měla mít NUTNĚ a co může počkat. Jedná se především o zesilovač a repro. Jsou to poměrně drahé věcičky, které bych ráda sehnala levněji.. ale nevím vlastně ani co přesně shánět.

Děkuji za rady !

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, toto jsou vždy obtížné odpovědi, protože neznáme Vaše nároky na kvalitu zvuku, velikost poslechové místnosti, druh hudby k poslechu, jaké zařízení už doma třeba máte a hlavně celkový rozpočet, který bude obětován. Gramofon dle Vašeho výběru dokáže uspokojit, je tam možnost převodu gramodesek přes USB (a PC) na formát MP3 a má vypínatelný předzesilovač, což Vám umožní připojit ho např. na Hi-Fi, které máte již doma - musí mít vstup pro audio + repro. Pokud doma zatím nic nemáte, tak si můžete pořídit např. mikrosystém, ke kterému je dodáváno už i repro (ovšem, není to nic moc). Další možnost je koupit si samostatný zesilovač, který má vstup PHONO a k němu odpovídající repro (regálové nebo do větší místnosti sloupové). Takže, záleží hodně na tom, jak moc to s kvalitním poslechem myslíte vážně a kolik chcete investovat. Zdravím!

yarda*
hodnocení

0x

" ...a chci si koupit gramofon na domácí poslech, pro ne úplně jednoduchého, ale ani příliš složitého posluchače..."

Já bych se položil na otázku co si mám pod tím představit. Jestli audiofila se vzácnými nahrávkami (ale audiofil by se asi neptal tady) nebo někoho, kdo ten gramofon bude mít na skříňce a hlavním úkonem bude občas z toho gramofonu setřít prach.Tak bych diskusi začal s něčím takovým co má všechno v sobě a není potřeba extra zapínat gramofon, extra zesilovač, případně extra aktivní bedýnky

euroking.cz/...

A nebylo by špatné, kdyby to umělo tu přehrávanou desku nahrát na flešku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]