Nejste přihlášen/a.
Máme anténu na střeše a každý rok v zimě a jak je špatné počasí i v létě, začnou některé programy kostičkovat. NOVA,PRIMA a BARRANDOV hrají bez problémů. Poraďte nějakou anténu, satelit nechci. Moc děkuji za rady.
Jak máme poradit "nějakou" anténu, když ani nevíme, jakou máš na střeše teď
Kromě toho nevíme ani "ň" o příjmových podmínkách - vzdálenost od vysílače? který vysílač? jsi v údolí? na kopci? za horizontem? atd. To se pak hrozně těžko radí.
@rebela: Pak je mi docela líto, ale nejlepší bude najít si ve svém okolí někoho, kdo tomu rozumí. Jinak to nevyřešíme.
Dobrý den, podívejte se po střechách ve svém okolí, jaké tam jsou antény. Zeptejte se třeba sousedů, jestli nemají stejný problém, resp. jakou mají anténu. a také se zeptejte v nejbližší prodejně elektro, kde budou znát místní podmínky a mohou poradit (prodat správnou anténu a případně ji vyměnit za jinou). Zdravím!
Musíte na to zavolat odborníka na antény, ten přijede změří sílu signálu, případně vybaví anténu zesilovačem, nebo ji natočí správným směrem. Měla jsem před měsícem stejný problém, dokonce mi nakonec znizely všechny programy. Zavolala jsem na to člověka, který mi anténu správně natočil, vyměnil zesilovač a všechny programy mám teď nádherné. Já to mám na Prahu. Sice si za to řekl 1200 korun a to ještě bez dokladu, ale Vy můžete mít štěstí na rozumného technika. Tenhle co byl u mne, mě trochu zná a myslí si, že tady po večerech snáším zlatá vejce.
ten přijede změří sílu signálu, případně vybaví anténu zesilovačem, nebo ji natočí správným směrem.
Toto je laický pohled na věc. Skutečnost je daleko komplikovanější.
Každá sranda něco stojí. Kvalitní zesilovač pod 400Kč není, takže zde zbylo 800Kč na cestu + práci.
Takže pokud přijel vybavený odborník, tak je cena OK. Mám teď objednaný nový měřák za 82tis kč, nechceš mi přispět?
Andeleck, to teda nechci . Ale je přece jasné, že když nabízím nějaké služby, ke kterým potřebuji vybavení, tak musím investovat. Také jsem musela. S tím zesilovačem nebudu odporovat, škoda, že jsem ten starý, který odstřihl, vyhodila a nemohu sem poslat foto, jestli je to ten za 400 korun. Já jsem cenu neviděla, nemám žádný doklad. Ale jsem spokojená, telka mi hraje a o to mi šlo. Jinak cestu dlouhou neměl, protože bydlí kousek ode mne. No a hotovo měl asi za 45 minut. Nebyla to hodina. Ale byl šikovný, někdo jiný se mohl na střeše klidně motat dvě hodiny a výsledek by takový nemusel být. Takže já tady měla vybaveného odborníka a jsem ráda, že ho znám, protože kdyby se něco stalo budu ho volat znova. Dokonce jsem ho doporučila i kamarádce a i ta je spokojená. Sice ona nebydlí ve stejném městě, takže k ní opravdu musel jet, měla podobný problém a platila o tři stovky méně. Tak z toho jsem usoudila, že má na mne jiný metr. Ale jestli říkáte, že je to O.K. tak Vám věřím.
Zdravím,taky jsem měla tento problém s kostičkováním televize.Zavolala jsem opraváři na televize,řekla jak mi zlobí televize.Domluvili jsme se na dni,kdy přijede. Přeměřil signál,přidal na kabel zesilovač a od té doby nekostičkuje.
Anténu mám možná starší než vy (COLORKA se jí myslím tenkrát říkalo).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.