Nejste přihlášen/a.
Už pár let používám obyčejný překapávač na kávu se sítkem. Na chalupě máme jiný na papírové filtry a nezaznamenala jsem žádné rozdíly. Krom toho jsem zkoušela i dát filtr do sítka v domnění, že bude voda protékat pomaleji a káva bude víc vylouhovaná. Nemyslím si. Chystám se však přejít na meltu a zakoupit překapávač s časovačem, nejlépe mi vybavením vychází ETA Inesto 3174. Jde mi o to, jak si přístroj poradí s meltou, abych na každý (silný) šálek nápoje neměl spotřebu 1 kg melty. Díky za názory.
Andreo, tak tohle jsem také kdysi měla v úmyslu, protože jsem si právě chtěla dělat tu meltu. Ale pohledala jsem a zjistila, že melta se prostě musí spařit a louhovat a pak teprve přecedit. A tohle žádný překapávač neumí. Tam jenom prochází horká voda a kape rovnou do nádoby. Tím pádem je melta nevylouhovaná a moc slabá a vlastně z ní nic nedostanete. Mám vyzkoušeno a po několika marných pokusech, jsem tuto metodu musela zavrhnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.