Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překapávač na kávu a meltu?

Od: andrea2® odpovědí: 1 změna:

Už pár let používám obyčejný překapávač na kávu se sítkem. Na chalupě máme jiný na papírové filtry a nezaznamenala jsem žádné rozdíly. Krom toho jsem zkoušela i dát filtr do sítka v domnění, že bude voda protékat pomaleji a káva bude víc vylouhovaná. Nemyslím si. Chystám se však přejít na meltu a zakoupit překapávač s časovačem, nejlépe mi vybavením vychází ETA Inesto 3174. Jde mi o to, jak si přístroj poradí s meltou, abych na každý (silný) šálek nápoje neměl spotřebu 1 kg melty. Díky za názory.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Andreo, tak tohle jsem také kdysi měla v úmyslu, protože jsem si právě chtěla dělat tu meltu. Ale pohledala jsem a zjistila, že melta se prostě musí spařit a louhovat a pak teprve přecedit. A tohle žádný překapávač neumí. Tam jenom prochází horká voda a kape rovnou do nádoby. Tím pádem je melta nevylouhovaná a moc slabá a vlastně z ní nic nedostanete. Mám vyzkoušeno a po několika marných pokusech, jsem tuto metodu musela zavrhnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]