Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompresor vyhazuje jistic

Od: tomasfoks odpovědí: 3 změna:
Zdraviˇ, mam kompresor coltri a v nem elekteoniku. Je tam nejake spinaci rele dcb51 od carlo gavazzi. Jsou tam 2 nastaveni range a dve nastaveni casu. Nevite jak nastavit aby nevypadaval jistic? Myslim, ze to ma sponalit nabeh mororu komprwsoru.
Diky moc!

Kompresor vyhazuje jistic

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co si myslíme není důležité a podle jedné fotky se nedá odpovědět.

Zkus nahlédnout do návodu k obsluze, jestli tam není popsaná funkce časového relé.

Stejně tak by pomohlo elektrické schéma zapojení případně obrázky kompresoru.

Já se třeba domnívám, že časový spínač může mít funkci zpožděného sepnutí tlaku (nejprve se roztočí motor kompresoru bez tlaku a po určité době se sepne ventil, který uzavře odlehčení kompresoru a kompresor začne tlakovat nádobu).

Druhý časový spínač může být na doběh kopresoru. Když kompresor dosáhne horního tlaku, tak se nejprve sepne ventil pro odlehčení kompresoru a po prodlevě se zastaví motor kompresoru. Aby došlo k profouknutí kompresoru "chladnějším vzduchem".

Ale to je můj nápad, který vznikl na základě jediné fotky. Výrobce kompresoru mohl mít jiný nápad a pak bude funkce úplně jiná.

hodnocení

0x

Který jistič padá? Velikost? Nebo je to motorový spouštěč QM1? A k časovači; z popisu

Časovač, asymetrický recyklátor
Carlo Gavazzi DCB51CM24
Kombinovaný časovač s asymetrickým recyklovačem
Výborný pro bazény, mazání a průmyslové chladničky.

viděl bych to na časovač mázání kompresoru; za nastavenou dobu zapne na určený čas mazání...a cyklus může začínat mazáním, dle nastavení časovače...

volba mezi dvěma volitelnými funkcemi:
Aa - Nejdříve asymetrický recyklovač ZAP
Ab - Asymetrický recyklovač nejprve OFF

nechal jsem to na strojovém překladu...

a ještě...monitorovací relé RSF (DPA51) hlídá přívodní napětí? Pokud ANO, pak je problém na přívodu, relé hlásí chybu, signalizuje ...rozepnutý kontakt...možná chybí jedna fáze...a proto padá jistič...

tomasfoks
hodnocení

Děkuji chlapi za rady! Pomalu se to začíná rozkrývat.Nešlo to proto, že je rozbité to oranžové relé napravo od DCB51. Díky tomu, že už kompresor jde (jen jsem nekolikrat vyhodil a nahodil to "rele") tak jsem zjistil, že 1. potenciometr Range 1 nastavuje dobu otevření odkalovacího ventilu, Time 1 stale nevim, 3 potenciometr range 2 nastavuje jak casto se ma otevrit odkalovaci ventil a time 2 stale nevim.

Kazdopadne diky za myslenky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]