Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou TV vybrat?

Od: jipag odpovědí: 17 změna:

Prosím o radu, jakou TV si mám vybrat:

50" Samsung UE50MU6192 NEBO 49" LG 49UJ6307

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Preferuji Samsung...

hodnocení

0x

Televize LG mě před lety stála několik let života a šedivý vlasy. Podobnou zkušenost se Samsungem teď mají naši mladí. Asi smůla na špatný kus.

Po LG jsem si koupil Philipse a ted mám nově Panasonic. Zatím dobrý.

Když budeš zkoumat do detailu a budeš velmi náročný, tak zjistíš, že současné panely nejsou nic moc. LG nepoužívá poslední dobou nějaké kvalitní panely. Samsung má ve stejném modelu jednou panel IPS , v jiné várce jiný... Nejlepší je OLED panel.., pak zase zjistíš že za 4 měsíce se z modré stává zelená... Je to hlavně o penězích, ale i drahé televize nemají panely o moc lepší.. Prosvítají v krajích čmouhy atd. Stačí zkoumart recenze na netu. Zkoumáním máme zjištěno, že asi největší propad v použití panelů je zrovna v 55". A tu zrovna máme! V 50" používá stejný výrobce co máme "lepší" typ panelu. Máme Samsung. Pro normální lidi super televize, ale nesmí to prostě zkoumat nějaký puntičkář... Verdikt je, že jsme měli koupit SONY. Ve stejné cenové relaci cca 20.000 a 55" používá lepší panel... Ale mě a manželku to zrovna netrápí a pro mnoho lidí to je nepodstatná záležitost... Jinak pro zajímavost: odešla nám po 8 letech 82cm LG co měl syn na PS4 a tak jsme mu dali z obýváku SAMSUNGA 116cm, 9 let starého... A my si koupili nového 138cm... Nevím jestli ta nová vůbec tolik vydrží...

fbiswat
hodnocení

0x

Philips ted dava prodlouzenou zaruku na urcity modeli

philips.cz/...

Jinak bych hledal tv ze 100hz panelem

100 Hz jsou lepší a i dražší panely a něco to do sebe to má...

jezevec*
hodnocení

0x
Hele asi to bude znít divně ale z techhle ani jednu. Máme v domě TV celkem pět a nejlepší je bezkonkurenčně Telefunken, byť byla druhá nejlevnější. Nevyrovná se ji ani Sony...

V čem se jeví jako že je lepší? Předpokládám, že každý týden je to u všech výrobců úplně jiný výrobek...

jezevec*
Přehlednost menu, intuitivní ovládání, rychlost odezvy i samotný obraz... Jinak nejhorší bezkonkurenčně Philips, tam zmacknes tlačítko jiného programu a stihnes si dat cigaretu než se to přepne...:)
fbiswat

O jaky motel tv Philips se jedna.Diky

philipscz*

Ono záleží model od modelu. U těch nejlevnějších je samozřejmě reakční doba trochu delší, ale u žádné to nepřekračuje únosnou mez. Pomoct může taky aktualizace.

hodnocení

0x

kvalita za dobrou cenu - alza.cz/...

a kdo chce hanět, ať mi políbí *ticho*

fbiswat

50hz nebrat

vernon
Blbost. Všechny televizory jsou 50Hz. Jen některé mají dvojnásobnou frekvenci šasi, ale na kvalitě obrazu to moc poznat není. Jen u 100Hz panelů velkých úhlopříček je obraz v pohybu ostřejší, ale pokud není srovnání, člověk si toho ani nevšimne. 100Hz LCD panely jsou prakticky pouze reklamní trik...
fbiswat

Mam doma televizi se 100Hz panelem a 50Hz a rozdil v plynulosti je videt... Zkousel jsem poustet rychle se pohybujici objekt na ruznych televizi a vzdy byl vysledek stejny, bylo tam viditelne drhnuti obrazu, zatimco u 100Hz ne. Takze ohledne panelu, to rozhodne neni zadnej vymysl vyrobcu. Zmatky jsou ale v udajich, ktere uvadeji vyrobci, dopatrat se skutecneho panelu je nadlisky ukol. Vyrobci udavaji frekvenci panelu, ktera nema zadnou spojitost s tim jestli televize ma 50 nebo 100Hz panel.

jmlc2
A cena 100hz s podobnými parametry?
vernon
Při 50Hz je pohyb pro lidský zrak naprosto plynulý, žádné "drhnutí" obrazu se nekoná a konat nemůže. 100Hz technologie má vliv pouze a jenom na pohybovou ostrost, je to berlička pro LCD/LED televizory, OLED a plasmy to nepotřebují.
Mimochodem, spousta kamer dnes natáčí obraz 25fps, tam už pohyb plynulý není, je tam "filmový" efekt a obraz cuká. Ovšem 100Hz televizor s tím nic neudělá.
fbiswat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]