Nejste přihlášen/a.
Před 14 dny jsem zakoupila nový set-top-box, protože předešlý přestal fungovat. Bydlím v rodinném domku v přízemí, rodiče v 1patře. Rodiče mají set-top-box napojený na stejnou anténu a nemají s kvalitou příjmu problém. S novým set-top-boxem hrají u mě všechny programy CT špatně, obraz vypadává až se signál ztratí úplně, ostatní programy Nova,Prima atd. hrají dobře, bez problémů. Nevíte čím to může být? Signál je u nás dobrý, sousedi taky nemají problém. Proč hrají špatně jen kanály ČT? Děkuji.
Tipnul bych to na špatný svod od antény,dost záleží na celkovém provedení antény i svodu,možná by bylo potřeba zesilovač.
Napsala jste dost málo informací,ještě jedna rada-zkuste vzít set.top-box od rodičů a vyzkoušet u Vás,jestli půjde špatně tak hledejte vinu na svodu,nebo zapojení antény či rozbočovače.
Jestli se Vám podaří najít, zkuste v menu set - boxu najít zobrazení "kvalita a síla signálu" a zkontrolovat tento údaj na programu Novy nebo Primy. Neukáže - li se ani tento signál příliš silný, bude závada zřejmě v rozvodu signálu. Možná že pak ani Váš starý přijímač není vadný, ale jen pro zeslabení signálu přestal hrát, nový, který jste zakoupili, je zřejmě citlivější, ani on si ale se slabším signálem zcela neporadí.
Programy jsou dnes vysílány v tzv. multiplexech, znamená to tedy, že co se týče příjmu, se chovají všechny programy v jednom multiplexu stejně - spojené jsou tak tedy všechny programy ČT , pohromadě jsou obě Primy, Novy a Barrandov.
Správně to ferda uvedl.
Jen je třeba dodat,že vysílací síť 1 -veřejnoprávní
a vysílací síť 2 ,kde jsou Nova,Prima COOL a další
Mají svoje vysílače.Musí mít i svou antenu. Ta musí být nasměrována na vysílač.Nevystačíte tedy většinou s jednou anténou,pokud jsou vysílače obou multiplexů v rozdílném směru.Nevím,jak odborně máte zapojeny oba svody od antény,jestli správně signál oddělujete(rozbočovač)
JABRAKA
Děkuji Vám za rady, asi se budu muset obrátit na nějakého odborníka přes antény. Jen mi nešlo do hlavy, proč rodičům v patře, kteří jsou napojeni na stejnou anténu hrají všechny programy dobře a nám v přízemí ne. Starý set-top.-box byl již neopravitelný, reklamovali jsme ho, proto jsem pořídila nový. Doufala jsem , že se jen zapojí a bude všechno perfektně hrát , ale to ne ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.