Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak velkou úhlopříčku

Od: dav* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.Chci pořídi novou tv a nejsem se jistý jakou úhlopříčku vybrat. Vzdálenost tv od diváka je cca 310- 350 cm. Přemýšlím nad 43 nebo 50 palcovou obrazovokou, raději bych chtěl 50, ale jestli uz to nebude moc? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Na tři a půl metru mě přijde 50 skoro málo. Klidně by mohla být ještě větší.

hodnocení

2x
Měli jsme dříve 47 a teďka mame 55 a je to OK, snesla by se i větší, ale to už je dalších 10 .000 navíc..Byt panelák, šířka 3,45 m..
dav*
hodnocení

Tak jsem to měřil ještě 1x, vzdálenost je od 3m-3,5m

hodnocení

2x

Prodejce mi říkal "každá velikost je časem malá, na velkou si rychle zvykneš".

Koupil jsem si 108cm, protože větší už bych měl problém instalovat na zeď v rohu... resp. většina kabelů nebo USB konektory jsou z nějakého důvodu vlevo a já to mám do levého rohu - už takto tam mám jen pár cm na ruku s fleškou... asi neesteticky vytáhnu prodlužku USB :(

Na moji TV je pohoda se dívat ve vzdálenosti 3-5 metrů, hraní Playstation 3 s pohybovými hrami je pohodička... Pokud máte možnost vzít větší, neváhejte.

rqwoo
hodnocení

0x

Pod 55" bych nešel.

hodnocení

0x

každá velikost je časem malá - ano, je to pravda; kupte si co největší, záleží, kolik jste ochoten investovat a co s "vymožeností" využijete, podle toho vybírat...pokud nechcete internet, wifi, pak nebrat Smart...pokud nepotřebujete různé další vstupy a výstupy, vybírat podle toho... záleží na vašich preferencích...je to o kompromisu - provedení, cena...a především podívejte na různé testy; setkal jsem se s tv s úhlopříčkou 65", ale ve skutečnosti to bylo velmi dobré rádio (to se běžně u TV neslyší), ale obraz nic moc a cena v nedohlednu...i toto je schopna vyrobit jinak velmi dobrá značka...holt, některý typ se nepodaří... ještě se vrátím k úhlopříčce - máme pár let 43" na 3m a je to už málo (ze začátku to vypadalo skvěle, ta velikost); pokud bude nová, bude kolem 60"...

matesj
hodnocení

0x
250cm na plátně,víc se do paneláku dát nedá...

jj, syn má 233 cm a je to pohoda, většímu plátnu už zase brání dveře..., ale TV je přeci jen s jasem atd. je trochu jiná liga...

hodnocení

0x
Vzdálenost měřit vůbec nemusíš, fullhd můžeš sledovat i z metru. Takže velikost bych volil podle peněženky.
vernon
To není pravda. HD rozlišení je dnes už pro velké úhlopříčky nevyhovující. Pokud je člověk méně než dvou a půl násobek úhlopříčky daleko od fullHD panelu, vidí jednotlivé obrazové body. U 42-ti palcové televize je optimální pozorovací vzdálenost tři a půl metru.

Ztotožnuji se s Tebou... Pravdou je,že jen pár programů je v HD kvalitě, ostatní televize zblízka nic moc, ale na filmy v HD je to pohoda. NA 3,5m by klidně mohla být i 160cm uhlopříčka... Odzkoušeno...

jezevec*
hodnocení

0x
Na tuhle vzdálenost máme 164cm a je to super..,

krtek66
hodnocení

0x

na 3,5m pozorovací vzdálenosti si pořiďte raději plátno..protože v tv bys potřeboval tak 65" což je určitě mimo tvoje finanční možnosti..já mám pozorovací vzdálenost 3m a budu tam mít 60-65"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]