Dobrý večer, chtěl bych vysvětlit jak se zapojuje HDO k elektroměru? V elektroměrové skříni od Čezu jsem udělal fotku.Mohl by mi někdo vysvětlit co znamenají jednotlivé popisky drátků? L a N je jasné, pak je tam TUV, AKU, TAR? Jak jsou zapojené? Je někde nějaké schéma? A jakými vodiči? Děkuju vám
TUV, AKU jsou dráty na spínání stykačů/relé bojleru a akumulaček, TAR je signál pro přepnutí elměru na nizký tarif. Ale jak už uvedl kolega, sám do toho nezasahujte, nechte to odborníkovi.
Docela se děsím představy, že ke mě přijde "elektrikář s malou praxí" a bude mi metodou pokus omyl a znalostmi z internetové poradny něco zapojovat. To není nějaká odborná literatura, nebo kurzy? Teorii přeci musíš znát že školy. Máš vůbec na elektrikařinu papíry?
Dobrý večer, chci se to naučit, jsem elektrikář s malou praxí. Zajímalo by mě jak je to zapojené, jsou na to určitá schémata jak se tyto vývody mají zapojit? Děkuji vám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.