Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava TV po zatečení tekutiny

Od: previt® odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

povedlo se mi poškodit Samsung LE32D550. Po rozborce TV jsem zjistil, že je poškozeno jedno ze dvou PCB, které ovládají display + poškozený jeden z propojovacích vodičů mezi tímto PCB a panelem – viz. přiložené foto. Poškození vzniklo zatečením vína za rám obrazovky a následným zkratem. Vada byla nejdříve vidět tak, že ta část obrazovky měla světlejší svislý pruh. Po nějaké době začal celý display celkem divně zobrazovat barvy (jako kdyby obraz byl za nějakým filtrem).

Dá se toto nějak rozumně opravit? Pokud ano, tak jaká by byla odhadem cena za opravu? Jestli je taková oprava vůbec rentabilní..

Kdyby šlo jen o výměnu PCB, tak si to celkem v pohodě vyměním sám. Ale tyto tenké propojovací kabely - ani netuším, jak se připevňují (lepidlo, speciální letování?)..

Oprava TV po zatečení tekutiny
Oprava TV po zatečení tekutiny #2
Oprava TV po zatečení tekutiny #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ta oprava je pro laika náročná, pro odborníka pracná a není jisté, co všechno odešlo. Ta oprava je nerentabilní. Navíc je to ještě LCD TV a nemá DVB-T2 ani DVB-C2 a tedy v relativně krátké době bude potřebovat jakýsi set-top-box.

Minulý týden jsem koupil pro tchyni LED TV LG 108cm, FulHD, DVB-T2 a DVB-C2 za 6.888,-Kč. Tak pouvažuj, co je pro tebe výhodnější.

hodnocení

0x

Před vyhozením do sběrného dvora bych zakoupil štětec ze skelných vláken a celé bych to tím očistil, pak pořádně omýt isopropylem. Naděje umírá poslední ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]