Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ušetříme při provozu myčky na nízký tarif?

Od: kolemjdouci odpovědí: 7 změna:
Zdravím členy poradny. Vodu ohříváme bojlerem, takže máme sjednaný nízký tarif. Na bojleru máme vytisknuté časy spínání. V poslední době najednou spíná bojler úplně mimo uvedené čas. úseky. Na web. stránkách ČEZ Distribuce jsem zjistil, že 30. 10. změnili časy, takže žádná chyba v ekektroinstalci, jak jsem se původně domníval. A teď k věci. Rád bych se zeptal, jestli se vyplatí snaha o zapínání myčky v době NT. Je tam nějaká úspora, která by stála za řeč? Myčku zapínáme 1× za týden.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na nízký tarif nějaká řádově koruna měsíčně (4x mytí...)...možná až 10,-Kč? Někteří výrobci udávají spotřebu 176kWh / 280x mytí ročně... jedno mytí cca 0,8kWh...přepočtěte si na VT a NT

hodnocení

0x

Úspora bezesporu vznikne, ale její výše je otázkou příkonu myčky a rozdílu v ceně energie jednotlivých sazeb.

hodnocení

0x
Tak jistě.. Ale při jednom cyklu myčky uspoříte tak max. 2Kč.
Jestli to stojí za to, nebo ne, to si zvažte sami.

weqrt
hodnocení

0x

Rozhodně se ušetří. Jestli myčka vezme 1,5 kWh/mytí a rozdíl bude 3 Kč/kWh bude úspora 4,5Kč/mytí.

mycka

wegrt - prosím rozepište se, která sazba má rozdíl mezi NT a VT 3,- Kč? U mne je to 60 haléřů.

kolemjdouci
hodnocení

Děkuji Vám za odpovědi a přeji dobrou noc.

iz*
hodnocení

0x

Ano, ušetříte. Nebude to vysoká částka, ale úspory dosáhnete. Totéž se týká dalších spotřebičů s větším příkonem, jako třeba pračka, el. trouba, apod.

Jednotlivě nemusí být úspory příliš vysoké, ale v součtu se můžete za rok dostat na zajímavou částku. Doporučuji sledovat web dodavatele elektřiny, časy spínání HDO se v průběhu roku mění, někde i každý měsíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]