Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěli bychom si do bytu koupit roboticky vysavač. Tento vysavač by měl zvládnout vysát celý byt na jedno puštění. Máme byt 3+1 o rozloze 72m2. V celém bytě máme vinyl (nemáme prahy). Máte někdo doma robotický vysavač, který Vám dokáže vysáce celý byt aniž by jste jej museli zavírat do jednotlivých místností?
Není robotický vysavač jako robotický vysavač. Ty lepší umí uklízet systematicky, nasnímají si vysávanou oblast, projedou okraje a následně postupně vysávají pruh po pruhu, případně se vrátí na komplikované nebo nedokončené místo. Pak vysavač pokračuje dál a pokud má otevřené dveře do další místnosti, pokračuje tam. Jakmile dokončí vše, vrátí se zpět do nabíjecího doku. Je to už ale poměrně nákladnější hračka. Osobně mám Neato Botvac Conected a jsem maximálně spokojený. Výtky se občas najdou, například se jednou za čas vysavač rozhodne prověřit moji trpělivost na shaggy koberci, kde je schopný se seknout třeba pětkrát po sobě, jindy místo zase projede bez problému. Je tedy potřeba vysavači trochu upravit prostředí, aby se minimalizovala šance, že se do nějaké překážky zamotá. Měl jsem i nějaký nižší model od Neato a ten vysával stejně tak, z důvodu lepší baterie a wifi připojení jsem ho vyměnil za tento. Dle mapy úklidu v aplikaci trvá vysátí 77-85m2 přibližně 1 hodinu 20 minut. Díval jsem se, že mají už i nějaké další modely za nižší částku. Tak jako tak ale robotický vysavač zcela nezastoupí klasický vysavač, ten je i přesto občas potřeba na vysátí hůře dostupných míst.
Tak můžu říct, že se docela divím. Všude v recenzích čtu jen sam pozitiva a že tech recenzi je hodně. Je pravda, že není vysavač jako vysavač a každy byt či dům = jiné podmínky pro uklid.
Vycházel jsem také z toho, že tím že máme vinyl, tak máme v podstatě ten nejsnažší povrch na úklid. Je mi jasné, že robotický vysavač není na komplexní uklid, ale na ten každodenní, aby člověk nemusel vysávat každy den by mohl stačit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.