Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení RGB LED pásku

Od: pavlosi odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
mám asi rok Led RGB pásek s Led 5050, k němu controler a dálkový ovladač pro přepínání barev.
Controler přestal fungovat a tak jsem si objednal dva sety i do náhrady včetně ovladačů.
Po připojení nového controleru to nejede, svítí stále jen bílá barva, ovladačem nejde nic ovládat, ovladač je vpořádku odzkoušeno.
Nevíte proč to nejede? Napadá mě jestli bych neměl přehodit barvy vodičů, ale jak by to mělo správně být?
Posílám fotky,
děkuju

Zapojení RGB LED pásku
Zapojení RGB LED pásku #2
Zapojení RGB LED pásku #3

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

2x

krtek66
hodnocení

2x

ty písmenka tam nejsou pro nic za nic.. R=red= červená, G=green=zelená, B=blue=modrá, +12V=bílá

pavlosi
hodnocení

Dobře, jak ty barvy přesně připojit k tomu controleru? Poradíte mi to? Kterou barvu na jaké místo u controleru?
krtek66

systémovou spojkou jak je na fotce nbo pájet, šroubovat

pavlosi
hodnocení

Potřeboval bych právě zjistit,jaká barva patří kam na novém controleru, protože takto jen svítí bílou a jinak nereaguje ani na zapnutí/ vypnutí ovladač.
Mám pocit že nový kontroler to může mít odlišně. Jak ho proměřit?
Díky moc
krtek66

já ti tady z té fotky toho víc asi už neřeknu..nevidím dovnitř..podle mě je tam špatný kontakt..

pavlosi
hodnocení

A jde to nějak změřit na tom kontroleru kde jw +, red ,green, blue?
pavlosi
hodnocení

A jde to nějak změřit na tom kontroleru kde je +12V, red ,green, blue?
111®

no mělo by to jít proti +12V by měl dívat ovladč pro jednotlivé barvy na výstupy - takže zapneš třeba rudou a najdeš si kde je napětí proti +12V, pak jinou barvu atd.

pavlosi
hodnocení

Dobře, vyzkouším to ;) díky

hodnocení

2x

Ten zdroj je potřeba změřit, než na něj připojíte něco, co přestalo fungovat. Je to scrap už od pohledu, výstupní proud pro jistotu neuvedli. Spínaný zdroj může dát 20W ale taky jen 2, takže ho ten pásek mohl utahat. 1m pásku má spotřebu 8W! Pověste na něj aspoň 15W žárovku a změřte napětí. Jsem si skoro jistý, že problém bude v něm. Otázka, jestli už ty drivery neodpráskl zničený zdroj.

pavlosi
hodnocení

Na zdroji je psáno 2A, je to myšleno na výstupu?
Zkusil jsem vzít jiný zdroj na kterém jiný pásek svítí, ale s ním taky ten můj LED pásek 5050 nejede, jen svítí stále bíle, ovladač nereaguje ikdyž je dobrý (odzkoušeno).
111®

hodnocení

0x

Když u RGB svítí bílá, znamená to, že svítí všechny tři barvy - tím vznikne ta bílá. Přehazování vodičů nemá žádný smysl, na všech je plné napětí pro každou barvu. Pásek má společnou anodu - na ovladači bílý vodič (je to u něj nakresleno) a přehoz ostatních nemá vliv na funkčnost. Čím to napájíte? Tohle vypadá na nevhodný zdroj nebo je ovladač v křemíkovém nebi.

pavlosi
hodnocení

Dobrý večer,
objednal jsem si právě nový kontroler i ovladač a svítí to jen bílou barvou, jinak ovladač nereaguje na nic ani na vypnutí.
Jsem na pokraji, jde to ještě nějak řešit?

hodnocení

0x

Můžete vyfotit ten zdroj, kterým to napájíte? Špatně vyfiltrovaný zdroj ten driver nezvládne! Jde o RF (radio-frekvenční) ovládání a špatný zdroj může být také zdrojem rušení ovladače.

pavlosi
hodnocení

Tady je ten zdroj. Dříve to na něj jelo.
Zapojení RGB LED pásku #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]