Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelitní přijímač ukazuje, že nemá signál

Od: ivpe* odpovědí: 3 změna:

Již se toto stalo mé tchýni, z ničeho nic jí přestaly jet programy televize. Snažil jsem se přijít na to, kde je chyba.Donesl jsem svůj přijímač a ten jel, takže v přívodu chyba nebyla. Když jsem přešel do menu, viděl jsem, síla signálu a kvalita signálu v podstatě 0. Zkoušel jsem přijít na to, jestli to není v nějakém nastavení a na nic jsem nepřišel. Nakonec si tchýně zavolala opraváře u čehož jsem žel nebyl, že prý jen pomačkal něco přes ovladač a programy jely. Teď se stejná situace stala mé švagrové, z ničeho nic jí přestaly jet všechny programy. Když připojím svůj, tak mi u ní jede, její ukazuje nulový signál. Opět jsem se snažil něco vykoumat v nastavení a bez výsledku. Rád bych to vyřešil sám a ušetřil nějakou stovku švagrové a proto se ptám, jestli s tím nemá někdo nějakou zkušenost a věděl by mi poradit, kde je zakopaný pes. Jinak tchýně a švagrová mají zcela jiné značky přijímačů, ale to jen tak na okraj.

doplněno 13.11.17 08:25:

Všem děkuji za rady, problém úspěšně vyřešen, pomohlo uvedení do továrního nastavení.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Síla a kvalita signálu 0 znamená, že přijímač nemá na zvoleném transpondéru, kmitočtu, polarizaci a dalších parametrech, žádný signál. Určitě to neznamená, že přijímač nemá signál obecně.

Takže především bych v Menu zkusil "naladit" stanici známých parametrů. Pokud se to povede, je jen přijímač rozladěný a bude třeba jej znovu naladit. Když se to nepovede, zkusil bych napřed "reset" (vypnutí přijímače ze zásuvkmy na cca 15 minut, pak znovu zapnout), když to nepomůže, tak tovární nastavení a naladit znovu.

To, že se to u švagrové chová stejně, jako u tchýně, ještě neznamená, že příčina musí být stejná.

edik
hodnocení

0x

A CT24 hraje? Nebo nejde vůbec nic?

matesj
hodnocení

0x
Překontroluj v nastavení přijímače zadání správné frekvence oscilátoru 9750/10600,pokuď používáš monoblock,tak nastavení DiseqC přepínače a na závěr,zda je zaplé napájení konvertoru...
cs.m.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]