Nejste přihlášen/a.
Ahoj
AS autostore - automatické vyhledání a uložení stanic s nejsilnějším signálem ve zvolene frekvenci napr FM
TP traffic program - přepíná do režimu dopravních informací pokud jsou vysílány
REG regional - radio se muže lišit ve svém vysílání v urcite oblasti regionu a potom to vysílá tyto informace
RDS radio data systém - pokud radio vysílá doplňkové informace tak se zobrazí naladí apod napr automatická oprava času názvy stanic podpora alternativních frekvenci atd.
Je to složitější, ale doufam ze pro vyjasnění to bude stačit
Mej se
TP - dopravní informace. Přeladí na jinou stanici
RDS - pomáhá k lepšímu komfortu poslechu a funkcí rádia
Ty odpovědi nejsou přesné. Nejlépe odpoví Návod k obsluze.
@mil: Bohužel všechno. TP označuje stanici s dopravním vysíláním, to co jsi ty napsal je označováno TA (traffic announcement). RDS znamená Radio Data System a označuje stanici, která tento systém používá a tudíž se na displeji objeví název stanice, titul zrovna vysílané písničky včetně jejího interpreta a další informace.
@mil: Promiň, nechtěl jsem tě dehonestovat, jen mám rád, když se tady na poradně uvádí pokud možno přesné informace. A ani já nejsem vševědoucí a občas se ošklivě "seknu"
No TA a TP si jsou hodně podobné funkce a RDS je samozřejmě to co jsi napsal, já,to napsal dost zjednodušeně. Nejse v tomto ani odborník ani profík, jen obyčejnej uživatel autorádia a rád se poučím. Dík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.