Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon fotí špatně

Od: zrzecek odpovědí: 3 změna:

Špatně mě fotí telefon, mam samsung, mlhavě dělá fotky, mám podezření na poškrábanou čočku vzadu, staří tel.3roky je používán v prac.prostredu prach aj. Jak případně čočku vyčistit? Zkoušel jsem alkohol a výsledek žádný, dá se to nějak řešit? Máte typ na pouzdro pro mobil, kde je ta čočka nějak zakrytá, až budu kupovat jiný tel, aby předešel později problémum, díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tohle jsem řešil u Sony mobilu. Přestože se krycí čočka nezdála až tak strašná, fotky byly u dvouletého mobilu z bazaru nepoužitelné i špatně ostřil. Bez zadního krytu to bylo pohodě. Objednal jsem z čičiny náhradní sklíčko do nějakého iphonu, ale nakonec jsem nevydržel čekat a vybrousil jsem si akufrézkou nové z optického skla. Výsledek perfektní.
Nyní mám nový mobil, který fotí celkem slušně a také přemýšlím, jak to chránit. Používám ale flipové pouzdro, kde je sklíčko cca 3 mm utopeno, takže celkem chráněno a v kapse s mobilem nic jiného nenosím. Nejvíc by se mi líbila nějaká odsouvatelná krytka, ale zatím jsem nevymyslel jak na to, aby netrčela, sama se v kapse neotevřela a při focení šla zase otevřít snadno. Mám také objednanou nalepovací krytku z minerálního skla ze stejné folie, jaká se lepí na displej. Ještě ale nevím, zda nezhorší optické vlastnosti. Mimochodem, nalepení takové krytky by mohlo pomoci i tomu již poškrábanému sklu, protože adhezní vstva pěkně vyplní škrábance. Záleží pochopitelně, jaký má ten gel index lomu, ale za pokus to stojí.
doplněno 10.11.17 13:37: Hehe, tak jsem se kvůli vašemu dotazu rozhoupal a to krycí sklíčko konečně nalepil. Testnul jsem tři fotky před a po a takhle na první pohled žádné zhoršení nepozoruji. (Dokonce možná mírné zlepšení, nosím ho už cca dva měsíce v kapse, tak už možná jemně podřené bylo. Folie zřejmě nemá antireflex, takže by nějaké rozdíly na kontrastních fotkách být mohly, ale nezdá se mi. Na kvalitnějším mobilu by to možná bylo horší. To sklíčko stojí 1..2$, takže se dá měnit třeba každé tři měsíce.
Stále bych ale raději nějakou posuvnou/otočnou krytku s aretací, abych si byl jistý, že sklíčko nemám ušmudlané.

hodnocení

0x

Vždyť je to telefon, tedy primárně na telefonování, žádný foťák!

To souhlasím, ale při dobrém světle i z mobilu je občas fotka použitelná. Navíc často i v práci si ofotím dokument, či nějaké zapojení, abych se na to mohl podívat později, prostě rychlý zápisník. No a pokud už je sklíčko v takovém stavu, že foťák ani nezaostří, tak je to docela k vzteku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]