Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máme momentálně s manželem menší roztržku. Syn nastoupil do druhé třídy a dohodli jsme se, že bude chodit do školy už sám, jenže příští měsíc nastupuje i na kroužky a tam už máme strach, není to tak bezpečná a krátká cesta. K věci: manžel chce synovi koupit mobil, v tom já jsem zásadně proti, jelikož vím, že by někde nechal i hlavu kdyby to bylo možné. Existuje tedy nějaká alternativa jak dítě "ohlídat" když s ním nejsme? Díky za reakce a dočtení do konce Martina
Vůbec tomu nerozumím, ale jeden z vnuků, letošní prvňák, má jakýsi telefon v hodinkách. Vypadá to poměrně dětsky, ale zatelefonoval mi z toho. Dcera mi říkala, že je to jaký předstupeň telefonu, že to nebylo příliš drahé a že hlavním účelem není telefonování, ale že to trochu zajišťuje bezpečnost dítěte při jeho pohybu mezi školou a domovem.
právě to řešíme v mém dotazu - něco jako tinydeal.com/...
prostě hodinky, které dokáží telefonovat - v CZ je to třeba alza.cz/...
ale drahý...
Telefon děcku spadne. Nebo mu ho ukradnou... někde ho zapomene .. Proto jsem i já hledal možnost hodinek.
Pokud byste chtěli dítěti dát telefon, pak bych doporučil XCover - verze 2 se dá koupit za 500,- a plně funkční android 4,4 - jeden mám doma a je v podstatě nerozbitný
Dobrý den, dítě není potřeba takto hlídat (podle mě tedy), pokud je vychované dobře a doma se cítí dobře a těší se domů i do školy i do kroužku, pak jistě trefí do školy i na ty kroužky, pokud mu bude ukázáno, kam má chodit, po skončení půjde prostě domů, nevím, co jiného by asi dělalo. Po dobu, co je ve škole, je řídí učitelé, v kroužku člověk, který jej vede, předpokládám (tito mají jistě na Vás telefon nebo něco, a tak se dá dorozumět). Po skončení pošle děti domů, předpokládám. Nač dítě vybavovat nějakým dorozumívacím zařízením, nevím tedy, akorát by je znervozňovalo, tady, myslím, že nejde ani tak o to, zda je ztratí či ne, ale o princip, dítě by se mělo učit prát s životem odmalička po troškách, a to je tak dobře - kroužky po škole apod., tak, jako to vždy bývalo, nevím, prostě vybavovat sedmi - osmileté dítě telefonem? Na co? Akorát byste je rušili a dítěti by to také nepřidalo, počítám. Dítě je potřeba učit samostatnosti, mobilem je to nenaučíte. A jinak dítě "hlídají" ti lidé dospělí, kde se ty děti právě nacházejí - kupříkladu doma Vy.
Vysílačka asi dobrá sranda, no asi by mi to naprošlo @bimbam a nevíte na jakém principu to funguje (je tam simka?) a co to všechno umí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.