Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci dát ještě dítěti telefon – co jiného?

Od: martina* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, máme momentálně s manželem menší roztržku. Syn nastoupil do druhé třídy a dohodli jsme se, že bude chodit do školy už sám, jenže příští měsíc nastupuje i na kroužky a tam už máme strach, není to tak bezpečná a krátká cesta. K věci: manžel chce synovi koupit mobil, v tom já jsem zásadně proti, jelikož vím, že by někde nechal i hlavu kdyby to bylo možné. Existuje tedy nějaká alternativa jak dítě "ohlídat" když s ním nejsme? Díky za reakce a dočtení do konce :) Martina

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co mu dát opravdu jen mobil. Tzn. Jednoduchý levný tlačítkový mobil jen na zavolání. Pokud ji ztratí, nestane se zas tak moc.
tomas11*

Dražší varianta - bodyguard , pro politiky zdarma*smich*

krtek66
hodnocení

1x

nebuďte hysterka a žádnej mobil mu nedávejte...obracím vždycky oči v sloup když vidím tady tu přehnanou starost a nutnost sledovat dítě na každém kroku...pak se všichni diví, že děcka jsou nesamostatný

stan*
hodnocení

1x

Souhlasím s vaším manželem,dítěti bych mobil v klidu koupil.Dřív nebo později vás to stejně čeká.Mobil je dneska samozřejmost,navíc věřim že převážná část dětí ve třídě je dávno mobilem vybavena.

hodnocení

0x

Zdravím.

Což takhle vysílačku?

Prodávají se do pěti - sedmi - deseti - dvaceti kilometrů.

vysilacky.heureka.cz/...

hodnocení

0x

Vůbec tomu nerozumím, ale jeden z vnuků, letošní prvňák, má jakýsi telefon v hodinkách. Vypadá to poměrně dětsky, ale zatelefonoval mi z toho. Dcera mi říkala, že je to jaký předstupeň telefonu, že to nebylo příliš drahé a že hlavním účelem není telefonování, ale že to trochu zajišťuje bezpečnost dítěte při jeho pohybu mezi školou a domovem.

hodnocení

0x

právě to řešíme v mém dotazu - něco jako tinydeal.com/...

prostě hodinky, které dokáží telefonovat - v CZ je to třeba alza.cz/...

ale drahý...

doplněno 06.11.17 14:10:

Telefon děcku spadne. Nebo mu ho ukradnou... někde ho zapomene .. Proto jsem i já hledal možnost hodinek.

Pokud byste chtěli dítěti dát telefon, pak bych doporučil XCover - verze 2 se dá koupit za 500,- a plně funkční android 4,4 - jeden mám doma a je v podstatě nerozbitný

rv*
hodnocení

0x

V dnešní době snad dát obyčejný smart mobil. Jsou i celkem laciné a za dva roky už i nějaký lepší, kde poběží hry.

rizzlah*
hodnocení

0x

Zdravím, trocha nostalgie.. co pager? Sice je to dneska už zastaralé zařízení, ale na krátké zprávy dostačující.

doplněno 06.11.17 17:14:

Jinak bych mu klidně koupil telefon, nějaké čína, Xiaomi za pár šupů a nebude vám ani tolik líto, když mu spadne, nebo použitý.

hodnocení

0x

Dobrý den, dítě není potřeba takto hlídat (podle mě tedy), pokud je vychované dobře a doma se cítí dobře a těší se domů i do školy i do kroužku, pak jistě trefí do školy i na ty kroužky, pokud mu bude ukázáno, kam má chodit, po skončení půjde prostě domů, nevím, co jiného by asi dělalo. Po dobu, co je ve škole, je řídí učitelé, v kroužku člověk, který jej vede, předpokládám (tito mají jistě na Vás telefon nebo něco, a tak se dá dorozumět). Po skončení pošle děti domů, předpokládám. Nač dítě vybavovat nějakým dorozumívacím zařízením, nevím tedy, akorát by je znervozňovalo, tady, myslím, že nejde ani tak o to, zda je ztratí či ne, ale o princip, dítě by se mělo učit prát s životem odmalička po troškách, a to je tak dobře - kroužky po škole apod., tak, jako to vždy bývalo, nevím, prostě vybavovat sedmi - osmileté dítě telefonem? Na co? Akorát byste je rušili a dítěti by to také nepřidalo, počítám. Dítě je potřeba učit samostatnosti, mobilem je to nenaučíte. A jinak dítě "hlídají" ti lidé dospělí, kde se ty děti právě nacházejí - kupříkladu doma Vy.

martina*
hodnocení

0x

Vysílačka asi dobrá sranda, no asi by mi to naprošlo :) @bimbam a nevíte na jakém principu to funguje (je tam simka?) a co to všechno umí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]