Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájení autoradia

Od: goop odpovědí: 9 změna:
Chtěl bych se zeptat čím by se dalo co nejlevněji napajet autoradio 4x40W.(kromě autobaterie)
Šlo by to nějakým adaptérem?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Samozřejmě, stačí zdroj 12V DC

doplněno 05.11.17 17:49:

Neznám konkrétní typ radia, ale viděl bych to na 5A

lednadoma.cz/...

goop
hodnocení

A kolika ampérový adapter?

hodnocení

0x

Každým adaptérem, co umí 12 Voltů.

hodnocení

0x

Ta watáž je obvykle zavádějící, mrkni co máš za typ a někdy bývá na něm i pojistka, tak mrkni jaká...

hodnocení

0x

Nejjednodušší a nejlevnější je sehnat zdroj z XBoxu 360, ty první co byli, ty mají cca tuším 16,5A, sice mají ventilátorek, ale dá se sehnat i okolo 300Kč... Také je používám. Pozor, novější jsou slabší...

hodnocení

0x

něco takového, ale tad yje drahý, při shánění se dá určitě sehnat levnější, zapojení je na netu nebo ho mám i uložený...

pocitace.hyperinzerce.cz/...

dusger*
hodnocení

0x

1A zdroj stačí jen na velmi tichý poslech a i tak trošku škčí, pokud ho budeš poslouchat téměř naplno, bylo by vhodné aspoň pět šest ampér, při přehrávání CD, MC i víc.

Oni si výrobci autorádií trochu tahají triko. Ten výkon co uvádějí je tzv "sinusový" reálný výkon je řádově o třetinu nižší. Mám pro práci kolem baráku nějaký Watson 4x30w napájený zdrojem 12v/3A Za nejakych 5us$ Z Číny Bez problémů to můžu honit na plno. V práci jsem vyštrachal zdroj 1000mili a radio na něj běží 20 hodin denně. Zdroj se trochu hřeje ale drží už asi 10 let. Tam se to ale na plno pustit nedá. Ten 1 Ampér je málo. Vzhledem k tomu že musím slyšet co mi říkají do vysílačky nebo do telefonu bych to stejně mít víc nahlas nemohl.

Zpravidla uvádějí výkon RMS a asi je to jako výkon hudební. Hudební výkon je takový teoretický při absolutním zdroji proudu čemuž se akumulátor blíží... Ale hlavně záleží na reproduktorech kolik mají Watů a kolik ohmů mají. Neboť jmenovitý výkon dovedou odvézt pouze do úměrné zátěže... Zpravidla hodnota výkonu je zavádějící a naše společnost si na to už zvykla... a všichni plácají s watama... (přenosné hifirádio má třeba 300W atd. :) )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]