Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektro součástka, která zabrání vybíjení

Od: postcd® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, zdá se mi, že solární power banka (Model ES500) je neustále vybitá i přes to, že je natočená k oknu, tak mi přijde jestli se v noci nevybíjí.

Měření napětí při nabíjení je vidět na obrázku, nevím ale jak změřit elektrický proud (A) multimetrem EXCEL XL830L ( google.cz/... jestli to jde a kam přiložit elektrody

Napadlo mě že bych do obvodu někam (nevím kam) zapojil schottky diodu proti vybíjení: gme.cz/... (stačila by tato do 1A?) měl bych ji zapojit těsně za beterii u jednoho (kterého) pólu nebo u obou?

U těch schottky diod uvádí "if"a "Ufm"tak nevím jak poznám co potřebuji? Na desce plošného spoje je natištěno "V2.0"a na powebance je OUT a IN "5V"a "1A", proud solárního nabíjení je označen jako 200mA.

(u obrázku klik pro zvětšení)

Elektro součástka, která zabrání vybíjení

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

nejjednodužší kontrola je nabít a odpojit baterku, pak po čase překontrolovat, kolik byla schpna dobít. Protože nelze vyloučit samovybíjení baterky, a na to součástka není..

hodnocení

0x

Mám tuhle banku doma na stole, nijak nenatočenou k oknu a drží nabitá už více, než 2 měsíce. Ta tvoje je nejspíš vadná a oprava se nevyplatí. Šlehni s ní o zeď a kup si za 300,-Kč novou (jinou?).

Holt je to klasická "Čína".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]