Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigace do auta a RDS-TMC

Od: 123mirek® odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

vlastním navigaci do auta TomTom XL a jelikož mě štvalo,že když jsem narazil na nějakou uzavírku či objížďku,tak navigace nevěděla co s tím dělat.A tak jsem si koupil ještě anténu pro dopravní zpravodajství v domění,že vyřeším problémy.Ale ani náhodou! Navigace zase nic a objížďky zase musím řešit sám.Myslel jsem si,když mě chodí ty informace do tý navigace,tak bude vždy bezproblémová cesta a navigace mě nepožene do tý uzavírky.Jak to s tím je?

Díky za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Především musí být tato funkce v gps zapnutá, tedy pokud je tato volba doporučil bych update map či firmwaru v gps pro lepší funkčnost bez bugů a nakonec to nejdůležitější až se zeptám na příslušných místech pošlu článek jak u nás tmc vlastně, ale co vím už dýl že je to žalostné, kdybych to měl porovnat je to jako česká dálnice vs. německá dálnice, mě osobněrds tmc v takové ostravě nic nenapsalo ač já osobně jsem věděl tam je několik týdnů uzavírka a ještě několik týdnů bude, co se týče prahy, tam je to prý lepší a plánované věci má v plánu i gpska a kdybyste se projelpo anglii, tam už vykopávky jako rdstmc pomalu opouštějí.Vemte sí příklad z těch dálnic.
S pozdravem Adam.

tesyk*
hodnocení

0x

Od navigace člověk nesmí očekávat, že mě povede bez použití vlastního rozumu. Nakonec to je o tom, jak rychle a jestli vůbec někdo tu informaci o překážce v silničním provozu, do toho hlášení vloží. Je pravda, že třeba v Německu se tak děje spolehlivěji, než u nás. Na druhou stranu ale objízdná trasa není kolikrát to nejšťastnější řešení. Z vlastní praxe jsem se setkal s tím, že při nahlášené dopravní hehodě mi byla vypočítána objízdná trasa a i normální dopravní hlášení ji avizovalo. V tom okamžiku jí začne spouta řidičů využívat, objížďka se totálně ucpe a ve výsledku se do cíle dostanete zhruba ve stejné době, ale s nájezdem vyšších km a celkově vyšších nákladů. Tolik alespoň zkušenosti z Německa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]