Nejste přihlášen/a.
Lidičkové, poraďte prosím. Potřebuji novou pračku. Volba padla na přední plnění, spíš něco většího a trochu lepšího. Které značky jsou dnes z těch lepších? AEG,Siemens, Bosch? Nebo ještě jiná? Vím že takovou jako byla pověstná Tatramat945, už nevydrží žádná z těch novějších. To znamená co nejmíň(nejlépe žádnou) opravu. Preferuji spolehlivost, aby něco vydržela. nemusí být z těch nejlevnějších, vím, že kvalita něco stojí. Nejlepší by byl rozumný kompromis. Dík za rady.
Dík za odpovědi. Všem. Body jsem rozdal, víc jich nemám. Miele je mimo mé fin. možnosti. Bosh jsem koukal už předtím, ale ať jsem si našel jakoukoliv, tak ji neměli, nebo jen jeden prodejce. Když už byla na některé internetové prodejně, tak ji zas neměli na kamenném krámě, aby si ji člověk mohl prohlédnout.
Tak to zatím, předběžně vypadá na AEG L69682VFLC. Těch 11tis. je tak akorát. Víc už se mi moc nechtělo dávat. 1600 ot ždímání, 8kg prádla, Tak uvidíme...
Dobrý den, německá značka a kvalita je Miele - cena je "doživotní"a snad i ta pračka. Zdravím!
Po Tatramatce, která skákala při ždímání jak pominutá, jsem koupila Siemens. Vydržela téměř 17 let. Proto jsem znovu pořídila pračku téhle značky, chyba lávky, odešla po 4letech. Tak jsem se rozhodla, že nebudu investovat do žádných drahých "osvědčených" značek a třetím rokem mám Elektroluxku za 7 tisíc, se kterou jsem naprosto spokojená a až odejde, nebude to tak bolet. Už dávno neplatí, že dražší, značkové výrobky, jsou kvalitnější. Vše se vyrábí tak, aby to vydrželo jen pár let a spotřebitel stále kupoval nové a nové. Výrobci nemají zájem na tom, aby jejich spotřebiče vydržely desítky let
Já dávám v bííé technice přednost AEG/Electrolux a zatím maximální spokojenost.
Před měsícem jsem kupoval, společně se sušičkou, pračku AEG L7FBE68SC. Přišla skoro na 15 tisíc a když pere, není vůbec slyšet. Nejhlučnější je napouštění vody.
Navíc, po bezplatný registraci je záruka na pračku pět let a na motor je doživotní záruka.
Ještě doplním, i když už asi máte vybráno; Bosch WAN28260CS za necelých 12 tisíc; tady za 10029,- i s dopravou, platba při převzetí...záleží jen na vaší volbě...
Jo, díky. Ta byla taky ve výběru, ale nikde tady v okolí ji nemají na prodejně. Rád bych si ji prohlédl "in natura". A v euronicsu mi řekli, že ji nikde na prodejně nemají. To mě dost odradilo. od Euronicsu i od té Boschky. Stejnak uvidím. Momentálně marodím s chřipkou doma, a tak se rozhlížím jen po internetu. A po krámech vyrazíme s manželkou až příští týden.
Mám 16let pračku Philco. Tenkrát to byla jedna z mála, která měla již plně elektronický programátor.
Před několika měsíci se přestala točit. Manželka byla ráda, že konečně dostane novou. Byl jsem zrovna na odjezdu z baráku, ale během 15min jsem jí opravil. (vyhřátý relátko). Doma mě proto už nemají rádi.
Dnes bych klidně koupil třeba Beko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.