Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde ele.topení Ecoflex

Od: valdak odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám na chalupě elektrické topení, v jedné místnosti však nefunguje.

Měřil jsem na něm napětí a to tam je.

Neporadil by mi někdo, co dále změřit nebo co může být příčinou, jestli je to opravitelné?

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Múže být vadný bezpečnostní tepelný spínač, termostat nebo topné těleso...nebo taky volný (upálený) násuvný kontakt - faston, případně některý vodič...dejte přesněji typ...

Otázka:
Mám 15 let přímotopné konvektory Ecoflex. Nyní mi jeden s výkonem 1000 W přestal topit. Chtěl jsem se zeptat, zda je možné u Vás koupit náhradní topné těleso, máte jej skladem a jaký je termín dodání?

Odpověď:
Dobrý den, náhradní těleso je u nás možné koupit. K objednání je nutné přesně specifikovat typ konvektoru. Typové označení najdete na štítku, který je přilepen na boční straně konvektoru. Objednávku pošlete na email obchod@fenixgroup.cz, dodání je možné do dvou pracovních dní po obdržení objednávky.

odsud

valdak
hodnocení

Dobrý den,

musím ho rozebrat.

Chci se poradit jak změřím nebo odzkouším bezpečnostní tepelný spínač a termostat?

Děkuji

Re: Jakou životnost mají elektrické přímotopy?
« Odpověď #2 kdy: 28.10.2008, 16:50 »

Jak píše kolega Horský. Prach je největší nepřítel přímotopů. Cirkulací se neusazuje jen na topném tělese, ale zachytává se na žebrování na spodní straně přímotopu. Usazený prach brání cirkulaci vzduchu a dochází přehřívání tepelné pojistky. Časem se vyhřeje natolik, že je nutné ji vyměnit.

odsud

vypnout jistič od daného topidla, přesvědčit se o beznapěťovém stavu, změřit multimetrem, přepnutým na měření odporu tepelnou pojistku, termostat a topné těleso...tepelná pojistka a termostat v sepnutém stavu odpor blízký nule, u topného tělesa nesmí bý odpor "nekonečno", má pár desítek ohmů (dvoukilowatový Ecoflex asi 30ohmů), nižší výkon = větší odpor...

valdak
hodnocení

Dobrý den,

rozeberu,vyzkouším,napíšu,

Děkuji

valdak
hodnocení

0x
Dobrý den,
spirála, tepelná pojistka i termostat je vpořádku,zkusil jsem vyměnit triak a taky nepomohlo. Ještě je na řídící desce šváb UAA216P. Ten jsem nesehnal, je nějaká náhrada tohoto obvodu?
Děkuji
doplněno 06.11.17 11:40: Spletl jsem se je to UAA2016P
Nejde ele.topení Ecoflex
111®

valdak
hodnocení

0x
Ano, jen nevite jaka je nahrada za UAA2016P?
Dekuju
111®

proč enáhradu u Bučka mají za 45,- bucek.name/...

valdak
hodnocení

U nás nemají, mám si najít náhradu, tu snad mít budou. Jak mám najít náhradu tohoto obvodu?

" Výstupní impulzy jsou blokovány obvodem "selhání", pokud vstupní napětí komparátoru přesahuje stanovenou hodnotu" odsud . Podíval bych se před výměnou UAA2016P na termistor a součástky na vstupu (studený spoj? ...kontrola odporu rezistorů a termistoru...)...pak něco tady...každopádně je tam hlídání selhání "vstupu - čidla"a pokud toto nebude v pořádku, výstup je blokován (aby nedošlo třeba k požáru přehřátím topení při poruše řídícího obvodu)...

doplněno 07.11.17 07:36:

Termistor? Reaguje na záhřátí změnou odporu? Jeho odpor při 20-25st? A přesněji typ topidla?

doplněno 07.11.17 07:44:

Zkuste alespoň porovnat napětí na IO podle tabulky ...viz předešlý odkaz

valdak
Triak jsem zkoušel vyměnit, studené spoje propájet, odpory ukazují na multimetru hodnoty odporu. Vypadá to asi na ten obvod UAA2016P? Nebo je možné ještě něco zkontrolovat?
Děkuji
valdak
Měřil jsem odpor na triaku mezi A1 a A2 je 2.5Mohm, po zapnuti na 1minutu a vypnuti se zdalo, ze byl stale chladny a ukazoval 3.8Mohm.
Odpor mezi A1 a G byl 162ohm.
Na IO naměřeno 2.5 V
Topení ADAX Typ:VP 1010 KET 1000W
Jak se správně měří triak a co bych měl naměřit jestli je OK?
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]