Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr normálního foťáku

Od: heider odpovědí: 11 změna:

Ahoj, vybírám jednoduchý foťák , který se vejde v pohodě do kapsy. Nejsem žádný profík a ani být nechci. Budu ho používat na běžné focení. Hodně se zajímám o auta, takže budu fotit třeba výstavy aut a modelů. Cenu bych si představoval tak do 2500Kč. Budu rád za každou pomoc.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

myslíš normální foťák na kinofilm?

Ne, bude snímat měchem na stříbrnou desku asi *zed*

Normální foťáky nejsou na kinofilm, máme 21. století.
Pro uvedené účely a za tu cenu bych si na heurece našel nějaký kapesní kompakt, třeba canon ixus.

hodnocení

0x

Cenově je sice poněkud výše, ale miniaturními rozměry a nadupaností nemá konkurenci ;)

alza.cz/...

hodnocení

0x

Pokud koupíš třeba Sony WX-220 nebo Sony WX-350 použitý, tak se do těch 2500 Kč vejdeš.

WX350 je mnohem větší, WX220 je opravdu do kapsy.

heider
hodnocení

0x

Myslel jsem tím normální foťák na dnešní dobu. Ani nevím jestli se kinofilm vůbec ještě vyrábí. Až budu večer doma, tak se kouknu na ty návrhy co jste mi sem dávali.

kluzo*
hodnocení

0x

Spíše bych zvážil tvou cenovou hladinu. Za 2.500,-Kč koupíš foťák, který nebude fotit o moc kvalitněji, než třeba dobrý mobil. Pokud však na cenové hladině trváš, pak neuděláš chybu asi s žádným značkovým foťákem.

Formulace "neuděláš chybu"znamená v tomto případě, že v této cenové hladině fotí foťáky více méně stejně, ale celkově nic moc. Na monitor, tím spíše na net to bohatě stačí, jen nesmíš čekat nějaké detaily a ostrost při příliš velkém zvětšení.
Nedíval bych se tak ani na veliké rozlišení čipu, jako spíše na optické vlastnosti.
Asi bych se díval po něčem takovém:

mall.cz/...

heider

Mobil jsem samozřejmě zkoušel, ale mám už starší a ty fotky nejsou zrovna dvakrát kvalitní. Takže bych spíš preferoval ten foťák. Jinak díky kouknu na ten foťák.

heider
hodnocení

0x

A co třeba říkáte na foťáky od značky Kodak? Kamarád má jeden od nich už nějakou dobu a nemůže si ho vynachválit.

Kodak bych nedoporučoval, prostě jestli chcete opravdu malinký, hodně univerzální foťák, který vám na automatiku nezkazí žádný záběr tak investujte do té WX220

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]