@satam, předpokládám, že odpovídáš na poznámku @111 o rozdílu potenciálů... Já jsem toho názoru, že ani 1 milion voltů, ani od 0V do bůhví kolik, ani neznámý, ale žádný. Mne se tvoje odpověď zdá i nadále špatná a a nesmyslná. Můžeš prosím vysvětlit, jak může být v JEDNOM bodě ROZDÍLNÝ potenciál?
tazatel jasně píše : vezmu drát a OBA JEHO KONCE připojím do JEDNOHO KONEKTORU na kterém je +12V (DO STEJNÉHO MÍSTA) . oba konce jsou připojené na stejném místě, teda V JEDNOM BODĚ . . vždy jsem byl v tom, že napětí je rozdíl DVOU potenciálů, teda rozdíl mezi DVĚMA BODY... jak teda vysvětlíš ten tvůj 1 milion V, resp. 0V až bůhví kolik? . souhlasím s mikihansem, potenciál bude stejný, napětí žádné.
@satam, škoda, že to nevysvětlíš, teď jsem na pochybách, že mi možná chybí nějaké nové podstatné vědomosti z elektrikařiny. . Mrtvý brouk není zrovna nejlepší řešení... doplněno 01.11.17 23:33:@satam,dnes 11:44 si dokázal vypotit 0V až bůhví kolik, předtím ti Ládin skryl 1 milion Volt... přestaň se vymlouvat a odpovídej věcně a na dotazy! doplněno 01.11.17 23:34:@satam,dnes 11:44 si dokázal nemožně vypotit 0V až bůhví kolik, předtím ti Ládin skryl 1 milion Volt... přestaň se vymlouvat a odpovídej věcně a na dotazy! je to jeden drát!
já bych řekl, že to jsou dva KONCE JEDNOHO VODIČE, a upřesním, že na něm bude kladný potenciál. Ovšem jeho velikost (teda těch 12V) zjistíme jen měřením proti druhému tazatelovu "konektoru" -12V.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.