Nejste přihlášen/a.
Ahoj, co se stane, když vezmu drát a oba jeho konce připojím do jednoho konektoru na kterém je +12V (do stejného místa). Díky
Dobře, ládine, ať je po tvém. Takže neznámý, od 0V do bůhvíkolik voltů. Na tom už není nic špatně ani nesmyslně.
Já jsem toho názoru, že ani 1 milion voltů, ani od 0V do bůhví kolik, ani neznámý, ale žádný.
Mne se tvoje odpověď zdá i nadále špatná a a nesmyslná.
Můžeš prosím vysvětlit, jak může být v JEDNOM bodě ROZDÍLNÝ potenciál?
Znáte nějaký kovový izolant? Nebo si pod pojmem drát představíte kus plastu či dřeva?
bez protékajícího proudu bude po celé délce drátu stejný potenciál.
vezmu drát a OBA JEHO KONCE připojím do JEDNOHO KONEKTORU na kterém je +12V (DO STEJNÉHO MÍSTA)
.
oba konce jsou připojené na stejném místě, teda V JEDNOM BODĚ .
.
vždy jsem byl v tom, že napětí je rozdíl DVOU potenciálů, teda rozdíl mezi DVĚMA BODY...
jak teda vysvětlíš ten tvůj 1 milion V, resp. 0V až bůhví kolik?
.
souhlasím s mikihansem, potenciál bude stejný, napětí žádné.
teď jsem na pochybách, že mi možná chybí nějaké nové podstatné vědomosti z elektrikařiny.
.
Mrtvý brouk není zrovna nejlepší řešení...
doplněno 01.11.17 23:33: @satam,dnes 11:44 si dokázal vypotit 0V až bůhví kolik, předtím ti Ládin skryl 1 milion Volt...
přestaň se vymlouvat a odpovídej věcně a na dotazy!
doplněno 01.11.17 23:34: @satam,dnes 11:44 si dokázal nemožně vypotit 0V až bůhví kolik, předtím ti Ládin skryl 1 milion Volt...
přestaň se vymlouvat a odpovídej věcně a na dotazy!
je to jeden drát!
0x
Nestane se nic.
V otázce se nepíše,že by něco chtěl případně někam něco připojit.
doplněno 02.11.17 00:10:
Pardon - teda do stejného konektoru dva dráty a na ty bude zapojovat co?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.