Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobil htc, pracovni menu

Od: ok® odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, prosim vas ráno pri zapínani tpc. HTC DESIRE X se mi na displeji zobrazílo toto(viz příloha),nevim co jsem udelal,ale co ted s tim? Samozrejme ze se mi uz nezanul a nešel ani vypnout. Tak jsem musel vytáhnout natvrdo baterii.Děkuji moc
Mobil htc, pracovni menu

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamesso*
hodnocení

0x
Dobrý den,
gratuluji, právě jste se dostal do BIOSu svého zařízení! :)
Chtěl bych Vás ujistit, že to není žádný vir ani nic nebezpečného. BIOS má snad každý počítač, notebook, tablet, mobilní telefon... BIOS jste spustil pravděpodobně tím, že jste nechtěně při spouštění mobilu stiskl kombinaci tlačítek, jež BIOS spustila. Každopádně by jste měl problém vyřešit právě vyndáním baterie a znovu zapnutím. Pokud nic na mobilu nebudete mačkat, pak by se to nemělo objevit. Pokud ale přeci jen, pak můžete stisknout "reboot", čímž by se mobil rebootoval a možná by to vyřešilo nějaký problém. Pokud ne, pak vybráním možnosti "power down" vypnete zařízení, aniž byste musel vyndavat baterii. Každopádně pokud jste nic nepřenastavoval v Nastavení, pak by se Vám BIOS zobrazovat neměl. Jinak pokud tomu vůbec nerozumíte, tak bych rád dodal, že v BIOSu se pohybujete stisknutím tlačítek pro ovládání hlasitosti, vybíráte pak stiskem tlačítka pro zapínání a vypínání a hlavně, pokud se v tom doopravdy nevyznáte, nezkoušejte se v tom nějak vrtat, mohlo by to ohrozit chod Vašeho zařízení.
ok®
hodnocení

ted jsem zkošel dat to RECOVERY a nabehlo mi toto na displeji(viz příloha)

a už nefunguje nic, nejde ani spustit :(

Mobil htc, pracovni menu #2
jamesso*
RECOVERY? Kde to prosím vás máte?
ok®
hodnocení

no nějakým zpusobem jsem se tam dostal do dalšího menui(není foto, už jsem to nestihl)

pak se zobrazil obrazek tlf a nad tím jakoby 2 šipky "aktualizace" tlf se vypnul a konec :(

Mobil htc, pracovni menu #3

do "dalšího menu" jste se dostal kterou z těchto možností?

proč tam lezete, když nevíte, co to je? Stačilo dát REBOOT a mobil by se pravděpodobně restartoval do normálního stavu.

Baterka z něj vytáhnout nejde? Podržet na několik sekund tlačítko vypínače, dokud se mobil nerestartuje?

ok®
hodnocení

no, já vím, no :(

baterie jde vytahnout, a držel jsme "vypínač" asi 10 vteřin a nic ...jo a ještě jak se to asi nadobro vyplo tak to několikrát zavybrovalo a šlus od té doby nic, jako mám to napojené na nabíječce ale nic nefunguje, zkusím ješztě počkat

jamesso*
Zkuste počkat, až se vám to co nejvíc nabije, poté zkuste znovu mobil zapnout
jamesso*
Hlavně v tom nic nedělejte, nevrtejte se v tom a nedělejte nic, v čem si nejste 100% jist, protože tohle je fakt choulostivá věc,jak vidíte. Já vám to ostatně říkal... Zkuste to plně nabít a poté zapnout a pište sem, co se bude dít. Teď už jdu ale spát :)
ok®
hodnocení

ok, tak to nechám raději do rána na nabijecce, zitra večer pisnu

jamesso*
30.10.17 22:28
ok
jamesso*
Ono také šlo dát Power Down a ono by ho to z toho biosu vyhodilo, ale pořád je mi záhadou, jak se tam mohl dostat, protože na to je potřeba stisknutí několika tlačítek :D
ok®
hodnocení

no sám nevím, a jinak tlf. je půl dne na nabíječce a prostě nefunguje, jen svítí diodka, ale nenabíjí, bo nabíječka je pořád studená :(

takže asi kaput tlf.

jamesso*
Zkuste to ještě jednou zapnout delším podržením, nebo vyndejte SIM kartu a zkuste to bez ní. Určitě zavolejte nebo napište na technickou podporu HTC, tam by vám měli poradit. Jinak mě bohužel nic nenapadá. Řeknu vám to na rovinu, je celkem dost možné, že mobil máte bricknutý. Každopádně nejlépe teď uděláte, když napíšete na to HTC, to je teď nejlepší rada, co pro vás mám. Pak mi kdyžtak napište jak to dopadlo, přeji hodně štěstí :)
jamesso*
Tu baterii možná ještě zkuste vyndat na delší dobu- možná jsou ještě zbytky elektřiny v kondenzátorech, je to jen má domněnka, ale zkuste to :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]