Nejste přihlášen/a.
Čau. Mám Led pásek s 5630 (takže asi 0,5W LED a 60LED/m), takže jsem si spočítal, že metr sežere asi tak 30W . Mám jsem zdroj "LED strip Power supply" na 4A, takže tam má bý i rezerva. Ale místo, kde je transformátor hrozně hřeje (plast se netaví, ale jsem z toho dost nervózní). Nechce se mi shánět a utrácet další peníze za nějakej "kvalitnější".
Vygooglil jsem, že se může použít třeba ATX zdroj, ale ten zase pomlouvaj, že je to napěťovej zdroj a na ledky je potřeba proudovej (což jsem myslel, že zajištují ty odpůrky na pásku), ale tato myšlenka se mi zalíbila, protože bych využil i 3,3V a 5V větev na jiné "projekty". Je to reálné použít? Je zapotřebí zdroj nějak upravit?
Díky
Led pásky jsou obvykle dělány pro napěťový zdroj, aby je bylo možno snadno zkracovat nebo nastavovat. Podívej se na originální zdroj, co je na něm napsané. Pokud je proudový, bude tam něco jako 4A, 15-50V.
Lze použít a je nutné ho upravit. Neni potřeba zasahovat do zdroje, zjednodušeně řeceno "proudový" z "napěťového" zdroje lze udělat s použitím pár součástek, regulátoru (nejspíš LM317, nebo 7805), výkonovýho rezitrou, šroubku M3 s matičkou a kapkou teplovodné pasty. Na internetu je mrtě návodů. (Hlídá se napětí na rezistoru v sérii se zatěží).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.