Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínač na přihlášení -hra

Od: palacky* odpovědí: 3 změna:
Ahoj, potřeboval bych vyrobit jednu možná fajnšmekrovinu. :D
Budeme s kamarády hrát hru, něco jako Riskuj a potřebovali bychom vyrobit taková ta tlačítka na přihlášení.
Problém je v tom, to vymyslet tak, aby ten kdo to značně první, tak aby se nerozšířila ostatní. :D
Má někdo nápad a nějaký nakres, jak to udělat? :D
Dik
doplněno 26.10.17 20:59: *ten kdo to ZMÁCKNE
** Tak aby se NEROZSVÍTILA ostatní

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já to kdysi dělal pomocí relátek (jak seplo jedno relé, tak se tím rozeplo ovládací napětí pro ostatní relátka a to jedno drželo jen samo sebe, k tomu měl "pořadatel" resetovací tlačítko :)

Udělané jsem to měl pro čtyři hráče, byly to čtyři klasické vypínače (tedy spínače) + žárovička, která signalizovala, kdo zmáčkl první.

Možná bych někde ještě našel schéma, ale dnes už bych to udělal rozhodně přes Arduino a jednoduchý prográmek.

doplněno 26.10.17 22:00:

Tak jsem to vyhrabal, tohle je zapojení pro tři hráče. Já to dělal pro čtyři.

S1 je resetovací tlačítko (rozpínací), Kx jsou cívky relé s příslušnými kontakty, TLx jsou tlačítka, co mají hráči u sebe a Zx jsou žárovky, kdy se rozsvítí u toho, kdo sepnul jako první.

Vím, že jsem to ale ještě docela dlouho ladil, protože tím, že došlo k rozepnutí jednoho kontaktu dříve, než k sepnutí druhého (samodržného), docházelo ke kmitání relátka a ve nezůstalo sepnuté.

Vypínač na přihlášení -hra
hyppo
Dobry den,vytvořil jsem Riskuj dle Vašeho schématu a mam problém s kmitajícím relé. Vy jste popisoval ze jste to dlouho ladil, tak se chci zeptat jak jste to odladil? Me se to nejak nedaří. Předem moc dekuji za Vasi odpoved.

hodnocení

0x

Nejjednodušeji a asi i nejlevněji to dnes uděláte na arduinu...

Pokud k němu máte odpor, tak klidně i z klasických relátek (musí mít ale pomocné kontakty)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]