Nejste přihlášen/a.
Já to kdysi dělal pomocí relátek (jak seplo jedno relé, tak se tím rozeplo ovládací napětí pro ostatní relátka a to jedno drželo jen samo sebe, k tomu měl "pořadatel" resetovací tlačítko
Udělané jsem to měl pro čtyři hráče, byly to čtyři klasické vypínače (tedy spínače) + žárovička, která signalizovala, kdo zmáčkl první.
Možná bych někde ještě našel schéma, ale dnes už bych to udělal rozhodně přes Arduino a jednoduchý prográmek.
Tak jsem to vyhrabal, tohle je zapojení pro tři hráče. Já to dělal pro čtyři.
S1 je resetovací tlačítko (rozpínací), Kx jsou cívky relé s příslušnými kontakty, TLx jsou tlačítka, co mají hráči u sebe a Zx jsou žárovky, kdy se rozsvítí u toho, kdo sepnul jako první.
Vím, že jsem to ale ještě docela dlouho ladil, protože tím, že došlo k rozepnutí jednoho kontaktu dříve, než k sepnutí druhého (samodržného), docházelo ke kmitání relátka a ve nezůstalo sepnuté.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.